Un País En Comú: “El potencial hi és, però té molt recorregut, pot créixer i desbordar” (Agnès Petit)

No Comment

Agnès Petit, terrassenca i membre de la Coordinadora d’Un País en Comú, considera que hi ha “una pila de reptes”. Va ser escollida membre de la Coordinadora transitòria en la llista que encapçalava Ada Colau i aquesta és la seva percepció del nou subjecte polític acabat de néixer.

agnesPetit

-Com valores l’assemblea fundacional del nou espai polític dels ‘comuns’?

-El moment de naixement del nou espai polític que es va viure el passat 8 d’abril, en l’assemblea fundacional és important pel què té de simbòlic i escènic, de públic i de col·lectiu, però jo el vaig viure en part com la culminació de tot un interessant període de treball. Un període que comença en part fa mesos, i en part fa tres anys; fa tres anys, quan van començar a impulsar-se les candidatures municipalistes, que ens van dur a una quanta gent a participar-hi, i fa mesos, quan comencem a impulsar el redactat de les ponències de manera conjunta en els nombrosos tallers repartits arreu del territori català.

botomalarrassa

-Quins punts forts destacaries d’aquest procés de confluència?

-L’assemblea va ser un èxit pel què fa a la participació, va ser tècnicament impecable, bonica gràficament, en la presentació, sempre em sorprèn el bon gust de les formes en els actes públics dels comuns. Per ser una assemblea de més de deu hores, va ser àgil i amena, i hi havia alguns capítols de les ponències que eren complicats en el seu abordatge. M’agrada que no defugim debats complexos, que acceptem la pluralitat en molts sentits i aspectes i em sento molt orgullosa de formar-ne part.

-Quins objectius té aquest nou subjecte? Per què neix?

-Deia a principi, que la veia, en part, com a finalització d’un procés, però el dia 8 és, sens dubte, un inici, un naixement ( programat -i en temps rècord- sí, però un naixement) un moment històric que viure’l des de dins, amb el què això implica: creixement, suma, ampliació, aprenentatge, passat, present i futur, confluència de persones, de trajectòries, d’experiències, i plantejament de reptes fa venir moltes ganes de creure-hi, de fer-ho servir com una eina al servei de la ciutadania, de la gent, del poble, dels més desfavorits, per tractar de canviar el què tenim tan clar que no ens ha funcionat fins al moment, per il·lusionar, per transmetre allò de que sí no fem política, altres la faran per nosaltres.

-Quins elements crítics i reptes assenyalaries d’aquest nou espai?

-El nom que s’ha de triar? …és broma… No. Buff, n’hi ha una pila de reptes de futur. El més important, ens agradaria arribar a molta gent i arribar arreu. Interpel·lar tothom que sigui possible, no en la cerca de vots, sinó de persones que vegin que el seu potencial, tot el què saben, el què són, el què fan, el què han viscut, d’allà o venen o allà on van, ens ajudarà col·lectivament. Fa falta tothom, fan falta els i les joves, fan falta els migrants, fan falta les persones grans, fan falta les idees, fan falta les accions, fa falta l’experiència i fa falta la imaginació. Fa falta la valentia, fa falta la veritat i la sinceritat. Ja tenim molt d’això, però som ambiciosos i en volem més. El potencial ja hi és, però te moltíssim recorregut i pot créixer i desbordar. Venim de guanyar dues eleccions generals consecutives, de guanyar en moltes ciutats d’arreu de l’estat, d’estar governant a Barcelona, d’estar fent tasques de govern a l’oposició en uns quants ajuntaments, però fem falta totes les que vulguin ser-hi i s’hi pot ser de moltes maneres, les portes són ben obertes i els fulls són molt en blanc, tenim clar que aquest país necessitava d’aquest espai, que l’actualitat demanda noves mirades, que la política i la vida de les persones són elements intrínsecament relacionats i que no es poden desvincular, n’hem viscut molt temps al marge i així ens ha anat de malament, i hem vingut per quedar-nos i per créixer plegats.

-Com es concretarà Un País en Comú a Terrassa? Hi ha una proposta organitzativa, una crida local? Com a terrassenca, com hi podria participar?

-A Terrassa ja hi ha Terrassa en Comú, que va començar a caminar l’any 2014, un espai municipalista, un model organitzatiu nascut de la confluència, d’aquesta suma, d’aquests objectius, i és el canal per participar a nivell local, caldrà recomposar aspectes, continuar creixent i sumant i fer-ho amb voluntat, amb humilitat, però també amb ambició, amb el convenciment que aquesta eina és necessària, està fent grans canvis i moltes passes endavant. Com a terrassenca pots inscriure’t, apuntar-te a l’espai, participar en alguna de les sessions de benvinguda mensuals que fem, o participar en allò que puguis i vulguis, de feina sempre n’hi ha i d’idees i coneixements per compartir, també.

Natàlia Rosetti

Related Articles

Deixa un comentari