Viladecavalls demana que els trens de rodalies s’aturin en les seves estacions

No Comment
Imatge a change.org

“Ens resulta incomprensible que els trens passin de llarg i no permetin pujar i baixar a les persones, quan aquesta és la seva raó natural d’existir”. Així es manifesten l’agrupació d’associacions de veïns de Viladecavalls i les de Roc Blanc i Can Gonteres de Terrassa, les quals sol·liciten que tots els trens de rodalies que fan el trajecte de Terrassa a Manresa, corresponents a la línia R4, facin parada a les dues estacions de Viladecavalls: Sant Miquel de Guanteres i Viladecavalls. D’aquesta forma, “es donaria servei a tots els veïns de Viladecavalls i Terrassa, per tal de poder agafar aquesta línia i també puguin accedir a les línies de Ferrocarrils Catalans, fent el transbordament a Terrassa per la S1 i a Sabadell Nord per la S2”, afegeix en un comunicat l’Associació de Veïns del Parc de Sant Miquel de Viladecavalls.

Les entitats veïnals informen que actualment, de Manresa a Terrassa passen 37 trens, dels quals només 18 paren a les estacions de Viladecavalls. “No demanem que es posin més trens, sinó que els que ja existeixen i fan el camí cada dia, s’aturin a les nostres estacions”. Així, recorden que aquest fet no implicaria més inversió. “L’afectació als colls d’ampolla que puguin haver a l’entrada de Barcelona, també és zero, perquè el número de trens que passa per aquest coll d’ampolla continua sent el mateix”, insisteixen. 

Evitar els desplaçaments en cotxe privat

Per tal de donar a conèixer aquesta reivindicació, l’entitat veïnal de Viladecavalls ha encetat una campanya al portal change.org anomenada ‘Rodalies a Viladecavalls: que parin tots els trens que passen!‘, amb la qual esperen recollir signatures i així reforçar les seves demandes. “Proposem justament el màxim aprofitament dels mitjans que ara tenim, sense noves inversions”. Afegeixen que si la demanda prosperés, “l’oferta de tren per a tots nosaltres es doblaria, oferint un horari encara pobre però possible perquè molts deixéssim el cotxe a casa, amb totes les repercussions positives de contaminació i sostenibilitat que això implica”.

L’Associació de Veïns del Parc de Sant Miquel de Viladecavalls reconeix la millora que suposaria en benefici dels futurs usuaris d’aquests serveis, que no haurien de fer servir el cotxe privat per fer desplaçaments de treball i oci de manera habitual. A la vega, reconeixen que això suposaria una “gran satisfacció a la població d’aquests municipis per obtenir un servei públic efectiu, amb millor estalvi energètic i una reducció de la contaminació en aquestes zones urbanes properes a Barcelona”.

Deixa un comentari