Xènia Albà, nova presidenta d’ERC Terrassa

No Comment
Xènia Albà parla per tancar l’assemblea local d’ERC. Foto: ERC-Trs

Xènia Albà: “Ens calen noves mirades i noves maneres de fer i treballar. Canviar el significat de fer política i que a aquesta paraula s’hi associïn altres adjectius. Adjectius associats a les maneres de fer de les dones.”

L’Assemblea d’ERC Terrassa, celebrada el 25 de novembre, renova la seva executiva i presidència per ampli consens amb la voluntat de transformar la política a la ciutat i esdevenir el «primer partit d’esquerres i sobiranista» a Terrassa.

Ampli consens a l’Assemblea d’Esquerra Republicana de Terrassa, amb un 95 % dels vots, per escollir la nova executiva local del partit i la seva nova presidenta, Xènia Alba. L’enginyera en telecomunicacions, número sis en les llistes en les passades eleccions municipals i amb una intensa vinculació amb el partit en els darrers anys, pren el relleu així a Carles Caballero, qui deixa el càrrec després de sis anys de dedicació.

La voluntat de canvi i transformació de la secció local en aquesta renovació s’ha fet notar en l’Assemblea, amb una participació de prop de 90 persones i on els discursos han apuntat als «grans reptes» que la formació té per davant, no només per «consolidar la bona posició que el partit té actualment a la ciutat», sinó també per «portar noves maneres de fer política» a Terrassa. Així ho va expressat Xènia Albà en el seu discurs de presentació i així ho va exposat en la presentació de cada una de les persones que formaran part de la nova executiva, començant per Montserrat Font, qui serà a partir d’ara també adjunta a la presidència. Fent referència a l’Assemblea de dones d’Esquerra Terrassa, creada fa dos anys, com a punt d’inflexió d’una secció local que en els darrers anys ha començat un procés de transformació per fer valer la igualtat i la diversitat a la política terrassenca i que ara es vol impulsar exponencialment.

Afirmà la nova presidenta: Ens calen noves mirades i noves maneres de fer i treballar. Canviar el significat de fer política i que a aquesta paraula s’hi associïn altres adjectius. Adjectius associats a les maneres de fer de les dones.” Voluntat expressa, va explicar, de seguir la recomanació de la Marta Rovira i de fer una passa més en política, situant dones en llocs de decisió per avançar amb una nova mirada cap a la voluntat d’apropar el partit a tota la ciutat i a tota la seva gent.

En aquest sentit, tant la presidència entrant com el president sortint, Carles Caballero, van coincidir en apuntar cap al repte futur de «fer Terrassa protagonista en la construcció republicana». Caballero resumí la seva presidència com un honor i el seu gra de sorra per assolir els objectius compartits: la llibertat i la justícia social”, i també desitjà a la nova executiva poder treballar per fer de Terrassa «punta de llança» en la defensa d’aquests objectius.

Xènia Albà, conjuntament amb el nou equip, acceptà el repte i afirmà: Avui fem un pas endavant, per fer d’Esquerra Republicana el primer partit d’esquerres i sobiranista a Terrassa. Perquè Terrassa sigui protagonista de la construcció republicana. D’una República que serà feminista o no serà, i que abans que res comença per nosaltres mateixos.”

Related Articles

Deixa un comentari