3a edició del Mercat d’Economia Circular del Vallès Occidental, el 7 de maig a Barberà

No Comment

Redacció

En el marc del Vallès Circular, el dia 7 de maig es celebra la tercera edició del “Market Place d’Economia Circular” a les instal·lacions del Nodus Barberà. Un espai on es podran conèixer propostes per fer una gestió més eficient dels residus i dels recursos (materials, aigua i energia), propostes de packaging i transport sostenible, nous materials…

L’economia circular és un model diferent de produir i consumir, oposat a l’actual model lineal (basat en produir, utilitzar i llençar), en el qual els materials, productes i serveis són dissenyats per durar i tornar a entrar en la cadena de valor industrial un cop ja no es poden fer servir, incorporant l’eliminació de tòxics i l’ús d’energies renovables, és a dir, una economia regenerativa per disseny. Aquest model pren com a referència la pròpia natura, on “res es perd, tot es transforma i tot s’aprofita”, que afecta a tots els sectors econòmics i àmbits socials.

El Market Place és un espai de trobada d’empreses i entitats per aprendre i fer negocis en economia circular. L’esdeveniment estarà dividit en dues parts: en primer lloc, es portarà a terme un “Think Tank” amb moderació d’experts, on els assistents podran conèixer i reflexionar sobre la gestió eficient dels recursos, ecoinnovació, nous models de negoci, nous materials… Totes elles, solucions que ajuden a reduir costos i innovar en el model de negoci per ser més competitius en el marc d’una economia circular.

Durant la segona part, la jornada esdevindrà una Àgora on els participants podran compartir experiències, reflexions i, en definitiva, reforçar el networking.

A qui va dirigit?

El Market Place està obert a empreses de tots els sectors d’activitat econòmica, a entitats i administracions públiques amb interessos en conèixer i aprofitar les oportunitats d’innovar i millorar que l’economia circular posa al seu abast, així com en generar relacions comercials i de networking amb altres empreses, organitzacions socioeconòmiques o consultories especialitzades.

Related Articles

Deixa un comentari