A Sabadell, no més retallades ni privatitzacions de la sanitat, el 7 d’abril manifestació

No Comment

A Sabadell, en defensa d’una sanitat pública de qualitat, es realitzarà el proper 7 d’abril una manifestació convocada per al Plataforma Assambleària de les Treballadores i treballadors del Tauli.

Dijous 26 de març, van fer la convocatòria en una roda de premsa on informaren d’aquesta convocatòria i del context i moment de les mobilitzacions. Per començar, algunes qüestions molt clares: no a les retallades, no a les privatitzacions i reconeixement dels drets dels professionals sanitaris.

Concentració a la porta principal de l'Hospital Parc Taulí, Sabadell Concentració a la porta principal de l’Hospital Parc Taulí, Sabadell

Després de mesos de mobilitzacions i accions impulsades per la PATT i les entitats que els hi donen suport, l’assemblea anuncia que consideren necessari ampliar al nivell comarcal l’àmbit de les denúncies i l’acció per poder posar fre a aquesta situació.

Van advertir: “Cal que els directius, els gerents i els polítics siguin conscients que ha arribat el moment d’escoltar-nos, de tenir-nos en compte i de canviar les seves polítiques. Que no ens enganyin més perquè sabem que es pot fer d’una altra manera sense privatitzar, amb transparència, amb diàleg i sobretot sense retallades”.

Posant mans a l’obra, la PATT convoca:
– Manifestació cada mes el dia del ple a l’Ajuntament de Sabadell, i per tant manifestació el proper dimarts 7 d’abril (tornant de Setmana Santa). Perquè “cal que l’Ajuntament es posicioni i els partits es mullin en defensa de la Sanitat Pública. L’Equip de govern local ha d’intercedir a favor de les treballadores i treballadors i dels usuaris/es, i fer tot el possible per recuperar els llits perduts o les condicions laborals dignes”.
– Una moció comarcal. S’ha preparat una moció que s’està fent extensiva a la resta d’Ajuntaments que tenen com a hospital de referencia el Taulí, i esperen presentar-la a tots ells entre aquest mes i el proper. A Sabadell entrarà al Ple de maig.
– Continuar cada dia al vestíbol del Taulí. Cada dia de 12 a 12:10 hi ha una concentracio de la PATT al vestíbol de l’Hospital Taulí. Per mantenir la pressió i seguir informant als usuaris i usuàries.

L’Assemblea crida a organitzar-se, via participació a les reunions de la Marea Blanca que s’intenta consolidar a Barcelona – Cada dimecres Assemblea general a les15h; enxarxant-se amb altres hospitals amb els que mantenen un contacte regular.

Roda de premsa, el passat 26 de març, de l'Assemblea de Treballadores, PATT Moviment Roda de premsa, el passat 26 de març, de l’Assemblea de Treballadores, PATT Moviment

Al temps, anar preparant activitats i xerrades per generar debat i analitzar els efectes de les retallades i privatitzacions i les alternatives a aquestes.

La PATT, Plataforma Assambleària de les Treballadores i treballadors del Tauli, va néixer, declararen, “en veure la passivitat del comitè d’empresa per defensar els nostres drets laborals i el conjunt de la sanitat publica”. Per aquest motiu van decidir “organitzar un espai assembleari que anés més enllà i agrupés més gent”. Fins al moment, compten amb suport i solidaritat de: Iaiosflautes, la Federació Associacions Veïnals de Sabadell, l’MPS, Podem, Entesa, La Crida, la CUP, FAPIC, USAE, CATAC, CGT, USOC, entre d’altres.

Related Articles

Deixa un comentari