Barcelona acull, el 22 i 23 d’octubre, la I Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària

No Comment

Barcelona acollirà el 22 i 23 d’octubre la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, per debatre i donar a conèixer experiències d’altres ciutats en l’àmbit de l’economia solidària, la governança i les mesures de l’administració local per incentivar iniciatives d’aquest tipus. TrobadaMunicipalEconomiaSolidariaBCN

L’objectiu de la Trobada és posar en comú les experiències dels diferents actors de la ciutat -del món cooperatiu, administració, moviments socials, associacions, emprenedors socials, universitat, etc.- amb altres iniciatives que es duen a terme a diferents ciutats catalanes i internacionals en l’àmbit de l’economia social i solidària. L’economia solidària és un conjunt de pràctiques econòmiques, entre elles el treball cooperatiu, el consum responsable o les finances ètiques, que prioritzen la satisfacció de necessitats en lloc del lucre, s’organitzen de manera democràtica i actuen amb compromís social i ambiental

Presència d’experts internacionals

Organitzada pel nou Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, la trobada vol erigir-se com a espai de coneixement i intercanvi d’experiències sobre polítiques locals d’economia solidària, algunes de Catalunya i altres d’abast internacional. Comptarà amb ponències d’especialistes com Jean-Louis Laville, un dels màxims experts en economia solidària del món, així com d’Annie Berger, Floriana Colombo i Patrick Duguay, que explicaran com les administracions locals de França, Itàlia i el Quebec desenvolupen l’economia social i solidària.

Una nova xarxa de municipis

Divendres 23 d’octubre tindrà lloc una taula rodona sobre municipalisme i economia solidària amb representants dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i Barcelona, en una xerrada per apuntar les principals línies de les polítiques d’economia solidària dels governs municipals els pròxims anys, com generar ocupació de qualitat, resoldre les necessitats de la ciutadania i promoure la democràcia econòmica a les ciutats. Aquesta taula pretén ser el tret de sortida d’una xarxa de municipis catalans compromesos amb el desenvolupament de l’economia social i solidària en el seu context local.

Els assistents també podran participar en tallers temàtics sobre pràctiques d’èxit d’economia solidària als municipis catalans, com les monedes locals, les cooperatives per resoldre l’exclusió social o les eines de foment a l’emprenedoria. Entre el ponents i presentadors hi haurà Joan Subirats, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Pepa Muñoz, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya; Oriol Estela, de la Diputació de Barcelona o Jordi Estivill, de la Xarxa d’Economia solidària de Catalunya.

La trobada se celebrarà a l’auditori de Barcelona Activa i s’adreça a tècnics i representants polítics d’administracions, a membres de cooperatives, associacions i altres entitats de l’economia social i solidària i, en definitiva, a totes les persones interessades en municipalisme i noves maneres de fer economia.

Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/trobada-economiasolidaria/ca/

Related Articles

Deixa un comentari