CCOO denuncia vulneració de drets a l’Hospital General: les treballadores de no saben quan podran fer les vacances

No Comment

Després de lluitar contra la covid-19, els agraïments es converteixen en un càstig.

La Secció Sindical de CCOO a l’Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) denuncia que l’empresa està vulnerant els drets de la plantilla.


Des de la Secció Sindical de CCOO a l’Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) s’ha denunciat públicament i davant l’autoritat laboral la situació que viu una gran part de la plantilla. L’empresa ha decidit aquest any, de forma unilateral, que no confirmarà el període de vacances al personal sanitari, tal i com fitxa el conveni i l’Estatut dels Treballadors.

L’empresa ha anunciat que confirmarà les vacances sota els seus criteris, que són «únicament reservar la plantilla per si hi ha un rebrot de la covid-19», segons afirma el sindicat CCOO en un comunicat d’ahir 6 de juliol. L’empresa hauria manifestat a la Secció Sindical de CCOO, s’assegura, que «ho fa perquè els professionals no puguin organitzar-se o plantejar-se viatjar fora de la zona on conviuen».

La Secció Sindical de CCOO recorda que «la covid-19 no ha marxat, i sabem que cap a la tardor el risc de trobar-nos en unes condicions pitjors augmenta i això farà inviable poder gaudir d’un descans més necessari que mai».

El personal sanitari de l’Hospital General de Catalunya, informen des de la secció sindical, «com tota la sanitat, no ha tingut descans durant 3 mesos, ha allargat i duplicat torns de feina fent moltes hores de forma altruista, ja que l’empresa només ha pagat hores extres el mes d’abril. El personal que va fer hores extres als mesos de març o maig les haurà de denunciar per cobrar-les».

CCOO recorda que les vacances es comuniquen seguint el que estableix el conveni, tothom les demana dintre del primer trimestre de l’any: així s’ha fet, per escrit en temps i forma, però ara es troben amb aquesta actitud per part de l’empresa, que «es nega a confirmar-les fins uns dies abans del seu inici, i si canvies les dates, directament te les denega per causes organitzatives».

Així les coses, CCOO denuncia que l’empresa està vulnerant els drets de les professionals sanitàries a gaudir d’un merescut descans i poder organitzar-se. «L’HUGC vulnera així el dret a la conciliació de la vida, personal, familiar i laboral», emfasitzen.

Related Articles

Deixa un comentari