Concentració contra la precarietat en els contractes i les retallades a Correos

No Comment
Façana de Correos Terrassa. Façana de Correos Terrassa.

Dia: 19 de maig de 2017. Hora: 9:30 hores a 10:00 hores. Lloc: Oficina Principal de Correos de Terrassa, Plaza Mossén J. Verdaguer, 16 Terrassa

Al menys 125 treballadores de Correos a la província de Barcelona esperen des del 2006 que els facin contracte a temps complet, malgrat les diverses resolucions del concurs permanent de trasllats que s’han produït en aquest temps, una situació de «precarietat» injusta, denuncia la federació sindical d’UGT en el sector (FeSP-UGT Correos).

El sindicat afirma que es van comprometre amb aquestes 125 persones, des del 2015, a realitzar accions per forçar la Direcció de Recursos Humans a oferir mitjançant concurs de trasllat el nombre suficient de places per a desbloquejar la situació d’aquest col·lectiu.

botomalarrassa

Informen des de FeSP-UGT Correos que durant mesos s’han realitzat protestes i tancaments i s’han publicat comunitats, així com, finalment, una recollida de signatures dintre del col·lectiu donant suport a la «legítima reivindicació». El passat 21 de febrer es van registrar un total de 2.300 signatures dirigides al President de la Societat Anònima Estatal de Correos y Telégrafos S.A.

Amb aquesta lluita, afegeix el comunicat fet públic aquest 18 de maig, es va aconseguir la contractació justa i legal d’un total de 74 persones, que van aconseguir plaça via concurs, però encar resta que la Dirección de Recursos Humanos de Correos resolgui «una nova resolució de les cinc que encara hi ha pendents del Concurs i posar fi a la precarietat laboral de la resta de companys i companyes».

El problema és que, ara, el Ministerio de Fomento ha presentat, de cara al projecte de pressupostos generals de l’Estat pel 2017, una retallada de 60 milions del Servicio Postal Universal (SPU). Això, denuncia el sindicat, «pot portar a la fallida econòmica de Correos, la supressió d’ocupació i una considerable pèrdua de qualitat en la prestació del Servei Públic».

A més, continua, cal tenir en compte la pressió dels «grans lobbys empresarials que intenten fer-se amb el control del mercat postal», provocant un «clar atac al Servei Públic de Correos per part del Govern i dels lobbys privats»

UGT convoca, per tots aquest motius, una concentració davant la porta de l’oficina principal de Correos Terrassa, a la plaça Mossén J. Verdaguer, demà 19 de maig, a les 09:30 hores.

Related Articles

Deixa un comentari