Concentracions a Carrefour contra les rebaixes de condicions laborals

No Comment

Carrefour cartell convocatòria 19 G 2015El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) convoca treballadores i treballadors de Carrefour a concentrar-se davant els centres comercials de Terrassa i El Prat de 12 h. a 14 h en protesta contra les rebaixes de condicions laborals que pretén imposar aquesta multinacional al conjunt de la plantilla.

Fa dies que Carrefour està de campanya d’imatge, anunciant 3.000 noves contractacions. Del que no fan propaganda és del pla de modificació substancial indefinida de les condicions de treball de la seva plantilla. L’empresa, informa CCOO de Catalunya, pretén realitzar, en 2015, una nova Modificació Substancial de les Condicions Laborals dels seus treballadors i treballadores, obrint un període de consultes amb els Sindicats amb representació en el comitè Intercentres d’Hipermercats de l’empresa, segons estableix l’art. 41 de l’Estatut dels Treballadors.

La proposta empresarial inclou l’aplicació “indefinida” d’aquestes Modificacions, que suposa horaris irregulars amb lliscaments, canvis de torns, torns partits, mobilitat geogràfica i funcional, treball en diumenges i festius i impossibilitat de conciliar la vida familiar i personal, etc.

A l’empara de la Reforma Laboral, Carrefour realitza abús de la norma per rebaixar, encara més, les condicions laborals dels seus treballadors/es, malgrat constatar que s’han recuperat les vendes i obtingut beneficis en aquests últims anys.

Això, a més, arriba just després d’haver sofert la plantilla dues altres modificacions o aplicació de l’art. 41 (2009 i 2012), l’última amb data de finalització el 31 de desembre de 2014. La Federació de Serveis de CCOO, per tant, considera que aquesta mesura és agressiva i innecessària després

Per al sindicat aquesta “és una greu ofensa cap a les treballadores que consolida la precarietat de l’ocupació en el Sector, sobretot quan l’empresa anuncia 3.000 contractacions indefinides”.

 

Carrefour, d’altra banda, el que no explica són les condicions laborals d’aquests contractes de temps parcial, que es regiran per la màxima de Carrefour: “més treballadors/es, menys hores”.

Related Articles

Deixa un comentari