Consum, cooperativa, obre nou supermercat a l’avinguda Barcelona

No Comment
Entrada al nou supermercat de la cadena cooperativa d'origen valencià Consum (Foto: PV) Entrada al nou supermercat de la cadena cooperativa d’origen valencià Consum (Foto: PV)

L’economia cooperativa, social i/o solidària, popular en diuen en alguns països d’Amèrica Llatina, no és cosa de pirats, militants, activistes o idealistes. Ni només de projectes petits o casolans. En aquests dies de setembre ha obert a la ciutat un nou supermercat de la cadena Consum, una superfície prou gran amb entrada per l’avinguda de Barcelona, al barri de Ca n’Anglada.

“La cooperativa Consum mostra que la democràcia econòmica i la vocació social no estan enfrontades amb l’eficiència. Al contrari: poden ser un gran negoci”. Això afirma i d’aquesta manera comença en Pere Rusiñol, redactor de la revista sobre economia Alternativas Económicas, un reportatge publicat recentment en aquest mensual.

“Si a vostè li demanen quina gran cadena de supermercats ha quasi duplicat el nombre de treballadores en menys d’una dècada, és molt probable que li vingués immediatament al cap una exitosa empresa valenciana. Efectivament, aquesta empresa nasqué a València, però no és Mercadona, sinó Consum”. (…) Dels èxits de Mercadona se’n parla prou, però “allò que no és tan conegut és que la vuitena cadena a Espanya —Consum— ha augmentat durant el mateix període el nombre de traballadores en el 87% després de tancar l’exercici de 2013 amb 10.977 empleats.”

És aquest, doncs, un bon moment per informar-se i parar-se a pensar sobre tot això. El reportatge d’en Pere Rusiñol es pot llegir íntegre al link de la revista Alternativas Económicas: http://alternativaseconomicas.coop/posts/un-proyecto-colectivo-y-muy-rentable .

Related Articles

Deixa un comentari