Continua la mobilització en defensa de pensions públiques dignes

No Comment

Aquest dilluns 16 d’abril s’ha fet una nova concentració en defensa de les pensions públiques. Activistes del Moviment per unes Pensions Dignes (MPD) expliquen que les convocatòries van sorgir de forma espontània, també a Terrassa el dia 15 de gener del 2018, per «no se sap qui», via wassap, per protestar pel miserable augment del 0,25% de les pensions

La política econòmica desenvolupada pel govern del PP des del 2012 està portant al sistema públic de pensions a l’empobriment dels i les pensionistes any rere any. L’objectiu de sortir de la crisi afavorint els sectors financers i empresarials en general, aplicant mesures que han consolidat la precarietat en l’ocupació, tant en les condicions laborals com les retributives, han reduït la capacitat d’aportació dels assalariats als fons de la seguretat social, i han allunyat el manteniment del poder adquisitiu dels pensionistes.

Manca una política eficient de lluita contra el frau fiscal, valorat en uns 72.000 milions d’euros, que es deixen de recaptar, perquè no hi ha voluntat política d’actuar contra aquest 20% de contribuents més rics que generen el 72% del frau fiscal.

Mentre, la corrupció s’ha consolidat estructuralment en tots els àmbits de l’Estat, el que suposa una pèrdua permanent dels recursos públics disponibles, que és en gran part la culpable dels 284.000 milions de deute que arrosseguen les comunitats autònomes.

Tot això es el que fa que l’Estat Espanyol en la seva gestió de la Seguretat Social sigui insuficient per fer front a les necessitats dels pensionistes i altres col·lectius víctimes d’aquesta brutal crisi que ha empobrit al 28% de la població, davant la qual moltes famílies, malgrat tot, sobreviuen gràcies a les pensions dels avis i avies que els ajuden.

En front d’aquesta situació, el MDP reclama:

1– Derogar la Llei 23/2013 de la reforma de les pensions.

2Garantir la sostenibilitat del sistema de pensions amb la introducció progressiva de finançament per via impositiva (dels pressupostos de l’Estat) en el cas que sigui necessari.

3- Derogar el Real Decreto-ley 3/2012. No a la reforma del laboral, que perjudica les pensions. Eliminar les discriminacions salarials i garantir que les dones puguin incorporar-se al mercat laboral en igualtat de condicions que els homes. Mateixa feina, mateix salari.

4Pensions mínimes dignes per a les situacions més desfavorides, sobretot per a les vídues sense altres recursos o ingressos. Pensió mínima de 1000 € “previ increment del salari mínim interprofessional per sobre d’aquesta quantitat”.

5Recuperació de la clàusula de revisió automàtica de pensions previst als pactes de Toledo en funció de l’increment de l’IPC anual segons l’index aplicable a cada comunitat autònoma. No al miserable augment del 0’25%. Hem de recuperar el poder adquisitiu perdut entre 2010 i 2017.

6- Derogació de l’IRPF directe sobre las pensions, no són rendiments del treball, sinó un guany per haver treballat.

Related Articles

Deixa un comentari