Correscales, continua la lluita a Movistar, i per un projecte col·lectiu d’ajuda mútua

No Comment

Redacció. Les tècniques de Movistar, de les contractes i subcontractes, i autònomes que durant 80 dies van protagonitzar la vaga contra la pèrdua de drets a la corporació de telecomunicacions, constituïdes en Marea Blava, fan una crida a mantenir la revolta de les escales i anuncien la realització d’un Correscales, un “mitjà” amb el que la Marea Blava vol “fer visible la dignitat de lluitar contra la fragmentació i la precarització”. Molt especialment, la “necessitat de fer-ho col·lectivament”.

Volen que aquesta mobilització sigui una eina per continuar la lluita contra els “abusos i represàlies afegides a la duresa d’una vaga de tres mesos”, de la qual estan sent víctimes moltes de les vaguistes. Finalment, aquesta marxa de 800 quilòmetres vol servir per a “construir col·lectivament un projecte compartit d’ajuda mútua”.CORRESCALEScapceleracat

El Correscales és un trajecte per “teixir complicitats entre històries de vida que lluiten per justícia i dignitat. Són els 80 relleus, compartint una lluita contra la precarietat. Són les 80 poblacions per agrair l’acollida i aprendre de la seva realitat. Són els 80 dies per construir solidaritat, cooperativament”.

La vaga va tenir conseqüències materials i econòmiques importants sobre totes les persones que es comprometeren. Però també aprenentatges polític i de vida. Les treballadores tenen clar que “no volem resistir i prou; volem seguir pressionant aquells que ens condemnen a una vida de precarietat”. Això, com els va ensenyar l’experiència, es fa “enxarxant-nos, construint col·lectivament”.

Un primer objectiu del Correscales és el de “generar l’embrió d’un nou fons cooperatiu i solidari per a col·lectius que lluitin pels drets laborals bàsics”, com una eina per “reapropiar-nos de la vida. Amb ajuda mútua”. Per això faran un documental de la lluita per la dignitat, amb històries de vida precaritzades, dibuixant la creixent fragmentació productiva promoguda pel capital.

El projecte va dirigit a totes aquelles “treballadores invisibles, a les solidàries i a totes les persones que volen canviar una societat que valora més el capital que la vida”, les que volen denunciar la precarietat laboral i social que pateix bona part de la societat, que porta a noves formes d’esclavatge.

Per a que no pari la revolta de les escales, els tècnics i tècniques que treballen per a Movistar-Telefònica, subcontractades i autònomes –les que van dur a terme abans de l’estiu una vaga de 75 i 85 dies–, volen reprendre amb força l’activitat “davant la situació de precarietat en la que ens trobem. I fent-ho, alhora, retornar i agrair també tot el suport, aprenentatges i ajuda rebuda”.

Però volen fer-ho donant un pas més: Construint un projecte col·lectiu de lluita, social i econòmic, d’ajuda mútua contra la precarització. Amb una campanya d’abast que planteja:

1- No resignar-se a la precarització de les vides, continuar lluitant per condicions justes.

2- (Re)construir creixent: agraint tot el suport emocional i ajuda material, caliu i aprenentatges. Per tant, entenent que la lluita no és només per les condicions laborals d’un sector o altre, sinó de les de tothom, volen agrair tota la solidaritat, i tornar el crèdit cooperatiu que ajudà a mantenir la vaga indefinida. Però construir quelcom més: Fer créixer l’embrió d’un projecte d’ajuda mútua, de construcció col·lectiva i gestió cooperativa al servei de qui, com elles ho necessiti.

3- Teixir complicitats corrent 800 km. Sortint de Bilbao fins a Barcelona, compartint el cor amb els que lluiten, posant-hi el cos. Volen fer partícips col·lectius, moviments, organitzacions i persones de localitats d’arreu.

“A través del desenvolupament i posada en escena del nostre esforç i alegria, agraïment i reconeixement, compartint 80 relleus d’un recorregut que anomenem Correscales. I amb el que de la mateixa manera que agraïm a qui ens ajuda i comparteix, denunciarem també qui ens vol fer responsables de la precarització, per a que l’acceptem per resignació o repressió. Ni defallirem davant la por, ni deixarem soles a qui com alguns dels nostres companys han patit i pateixen denuncies, acomiadaments i inhabilitacions per lluitar des de la resistència, intel·ligència col·lectiva i la desobediència civil per unes condicions bàsiques de treball i vida dignes.”

https://ca.goteo.org/project/correscales-2016

Related Articles

Deixa un comentari