Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització

No Comment

Els principals agents territorials del Vallès Occidental —ajuntaments, patronals, sindicats, cambres de comerç i universitats— han presentat, el 24 d’abril, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, el document de propostes de la ‘Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització. Compromís de tothom’.

Representants de les entitats i organitzacions signants. Foto: Ajuntament TRS Representants de les entitats i organitzacions signants. Foto: Ajuntament de Terrassa

A l’acte de presentació de la ‘Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental. Compromís de tothom’, el dia 24 d’abril, hi han participat, entre d’altres, Enric Fossas, rector de la UPC; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; Josep Santcristòfol i Enrique Rodríguez, secretaris comarcals respectivament de la UGT i CCOO; el coordinador de la Planificació Econòmica i Ciutat de l’Ajuntament de Rubí, Ángel Ruiz; el sostdirector de Relacions amb les Empreses, Cooperació Educativa i Projectes d’Estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la UPC, David González; i Miquel Martínez, delegat territorial del Vallès Occidental de la PIMEC; Josep Manel Rodríguez, director de l’Àrea de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Terrassa.

Aquest document és fruit del treball dut a terme arran del compromís establert, ara fa un any, el 30 d’abril del 2014, a la primera ‘Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització’, en un consens amplíssim de tot el territori: UAB, UPC, UIC, l’ESDI, Cambra de Comerç de Terrassa, Cambra de Comerç Sabadell, CIESC,  PIMEC, UGT, CCOO, els 23 alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental i Col·legi d’Enginyers de Catalunya (adhesió).  Des d’aleshores ençà s’ha continuat el full de ruta iniciat llavors i les cinc comissions emanades de l’acord han finalitzat els seus treballs per establir les prioritats dels cinc eixos establerts: Infraestructures, mobilitat i energia; Especialització en el territori, clústers i internacionalització; Formació, innovació i coneixement; Polítiques de sòl i polígons industrials; i Desenvolupament econòmic i administració pública.

Els signataris d’aquesta declaració, a més del rector de la UPC Enric Fossas, són els rectors de les altres dues universitats catalanes que tenen presència al territori (Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Internacional de Catalunya), els 23 alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, els secretaris generals de la UGT i CCOO del Vallès Occidental, els president de les patronals PIMEC i CIE del Vallès, els responsables de les Cambres de Comerç i la Fundació ESDI. La ‘Declaració del Vallès Occidental. Cap a la segona reindustrialització. Compromís de tothom’ planteja l’execució de 40 propostes concretes, que configuren un catàleg prioritzat de mesures immediates. Un full de ruta que no treu la necessitat de reflexionar i abordar de forma profunda, acorada i concertada el model productiu que es vol pel futur del territori.

En el document adjunt (en pdf) es presenten, de forma sintètica la relació de 40 propostes.Propostes-Reindustrialitzacio-Valles-Occidental

Related Articles

Deixa un comentari