Dues xerrades formatives sobre el Tractat de Comerç i Inversions EUA-UE

No Comment

Aquesta setmana tindrem l’oportunitat d’assabentar-nos millor sobre en què consisteix, i les implicacions de l’anomenat TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions) entre els USA i la Unió Europea, el qual s’està negociant i debatent a nivell parlamentari les darreres setmanes.

L’eurodiputat Ernest Urtasun per ICV

Aquest dijous a les 19 hores al Casal Cívic de Ca n’Aurell (Plaça del Tint, 4), intervindrà l’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya-Verds i economista, Ernest Urtasun, en un acte públic amb el títol “Què ens amaga el tractat comercial UE-EEUU?”, organitzat per ICV Terrassa. Tal i com anuncia la formació ecosocialista, l’aprovació d’aquest tractat pot afectat greument els drets de la ciutadania europea en matèria laboral, de serveis públics, i de control democràtic per exemple. I no hi ha una presència significativa d’aquest tema en els mitjans de comunicació ni en els òrgans institucionals i de representació, per tal que la ciutadania pugui fer les seves valoracions.

Seminari Taifa de la mà de l’Esquerra Independentista

Per la seva banda, l’Esquerra Independentista (CUP, Arran, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) organitza també un acte de formació i debat sobre aquest tema divendres, als Amics de les Arts, a les 19.30 hores. En aquesta ocasió, la xerrada serà a càrrec de Joan Junyent, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Des d’aquestes organitzacions també se’ns avança que el TTIP, negociat en secret pels EUA i la UE, representa una amenaça directa a la sobirania dels pobles, ja que pretén decantar la justícia sempre cap als interessos privats de les grans multinacionals.

Related Articles

Deixa un comentari