Educació: la pressió sindical impulsa acord sobre substitucions pel 100% de la jornada

No Comment
Plantada de delegades de CCOO a les portes del Departament d'Ensenyament, 38 dies i més... (Foto: ccoo.cat) Plantada de delegades de CCOO a les portes del Departament d’Ensenyament, 38 dies i més… (Foto: ccoo.cat)

A partir de gener de 2015, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat incrementarà el percentatge dels nomenaments dels substituts i interins i la jornada serà la del professor substituït. Igualment, el mes de gener s’obriran les llistes per a interins i substituts.

Són aquests dos dels acords importants assolits a la Mesa Sectorial de Negociació del Personal Docent no Universitari reunida el passat dia 10 de desembre. “Hem acordat amb l’Administració la recuperació del nomenament del susbtitut al 100% de la jornada del professor substituït”, es feliciten a CCOO, considerant aquest acord “un primer pas adreçat  cap  a la fi de la precarietat laboral de molts dels nostres companys i companyes substituts”.

Tot i això, asseguren, “queda un camí llarg per la recuperació dels drets i salaris”. Afegint: “No renunciem a res. Hem de seguir pressionant i mobilitzant. És a les nostres mans aturar les retallades i recuperar tots els drets i salaris”. L’organització que declara això és la mateixa que promou la ‘plantada’ indefinida davant les portes de la seu del Departament a Barcelona; una plantada que avui entra ja en el seu 38è dia i que es planteja la recuperació total de drets i sous.

Des del sindicat Ustec es feliciten també per l’acord, assegurant però que “caldrà confirmar que el personal substitut docent cobrarà a partir de l’1 de gener en una propera mesa sectorial per tancar les especificitats del personal docent”.

Així doncs, a partir de l’1 de gener de 2015 el nomenament del professorat substitut serà pel 100% de la jornada del professorat substituït. Igualment, el mes de gener s’obriran les llistes per a interins i substituts. El termini de presentació sol.licitus serà des del dia 21 gener al 9 de febrer de 2015, ambdós inclosos.

Però els delegats i delegades de CCOO seguiran plantades i en lluita a les portes del Departament, una mobilització que van començar el passat 23 d’octubre. L’acord d’aquest 10 de desembre no ha estat cap regal de Nadal, plantegen, “ha esta amb la lluita com s’han obtingut aquests: qui lluita pot guanyar”, afirmen, afegint que “qui renuncia a la lluita és qui ja ha perdut”; per això conviden a “continuar lluitant i practicar la possibilitat de guanyar”.

D’altra banda, el mes de gener s’obriran les llistes per a interins i substituts (el termini de presentació sol.licitus serà des de el dia 21 gener al 9 de febrer de 2015, ambdós inclosos).

Resum dels acords presos a la Mesa sectorial

El 10 de desembre de 2015 a la Mesa sectorial de negociació de personal docent no universitari, i com a continuació dels acords de la Mesa General de la Funció Pública dels 28 de novembre s’acorda:

 • El restabliment de les modalitats de la jornada en els següents termes:

  Jornada complerta: 100%

                                1/2 jornada: 50%

                                1/3 de jornada: 33,33%

                                2/3 de jornada: 66,66%

                                1/2 + 1/3 de jornada:  83,33 %

 • La recuperació del 100% de la jornada i de la  dedicació  del personal docent interí substitut, a partir de l’1 de gener de 2015.
 • El tancament de la nòmina a 4 decimals
 • La generació d’un nou nomenament pel personal substitut que tingui un nomenament més enllà de l’1 de gener de 2015 adaptat a la nova dedicació horària i salarial, fins l’acabament del nomenament.
 • L’adaptació de l’aplicatiu de nomenaments telemàtics a les noves jornades abans de l’1 de gener.
 • Els canvis a la normativa, modificant i adaptant la nova situació (abans de Nadal).
 • El trasllat als centres docents des dels Serveis Territorials de les modificacions horàries del personal docent substitut que estigui prestant serveis.

La lluita ha de continuar fins arribar a:

 • La recuperació de la paga de 2012. Que s’aboni la part meritada (44 dies) de la paga retallada el 2012, tal com s’està fent a la resta d’administracions.
 • L’establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
 • La recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
 • La cobertura de les baixes des del 1r dia.
 • La millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
 • La recuperació d’ocupació i l’estabilitat.
 • La recuperació de permisos per conciliació i negociació de noves mesures de conciliació.
 • La recuperació dels nostres drets: Fons d’Acció Social, Productivitat (les diferents modalitats sectorials), primer estadi al 6è any, reducció de la jornada lectiva
 • La baixada de ràtios.
 • Cobrament íntegre de les pagues del 2015
 • Dos únics tipus de contracte: jornada sencera i mitja jornada.

Related Articles

Deixa un comentari