El dijous 20 de març es presentarà a Terrassa la banca ètica FIARE.

No Comment

FiareEl dijous 20 de març es presentarà a Terrassa la banca ètica FIARE. L’acte que es realitzarà al Centre Cívic de Ca n’Aurell (Plaça del tint, 4), a les 19 hores, comptarà amb la participació del President de la FAVT, Emiliano Martínez; de la Coordinadora del Grup Territorial del Vallès, M. Antònia Bartoli; i del vicecoordinador Sergi Salavert. A més, també hi seran presents les persones sòcies de FIARE, radicades a Terrassa que estan impulsant el projecte a nivell local.

Després d’un llarg procés de treball comú (gairebé 10 anys) FIARE i BANCA POPULARE ÈTICA han iniciat un procés d’integració que ha de permetre construir un model cooperatiu de banca ètica d’abast europeu. Aquest és un projecte necessari, un moviment d’agregació i transformació social on participen les persones i les entitats socials compromeses amb els valors de la justícia social. És a dir, un projecte participatiu amb la voluntat de construir, de manera mancomunada, una banca i una  economia al servei de les persones. Una alternativa de les persones i de les organitzacions que no es volen resignar (com a consumidors i consumidores) a ser còmplices d’un sistema financer i creditici opac, concentrat en unes poques mans, amb pràctiques molts sovint fraudulentes, i que ha contribuït amb la seva praxis a una hipoteca econòmica i moral d’enormes dimensions per la generació actual i futures.

El Grup Fiare de Terrassa (persones i entitats locals que formem part del projecte) ha decidit començar a actuar a la nostra ciutat, fent aquest acte de presentació i d’informació per  animar a altres persones i entitats a afegir-se a un projecte que vol impulsar una actitud responsable i amb capacitat de decidir sobre el destí dels estalvis, mitjançant la democràcia cooperativa i sota la inspiració en els valors de l’economia del bé comú.

El Grup Fiare de Terrassa serà tots els dilluns de 18 a 20 al Centre Cívic de Ca n’Aurell (Plaça del Tint, 4) per informar a totes les persones o associacions que s’apropin a interessar-se per la Banca Ètica Fiare, ja sigui per fer-se sòcies, dipositar estalvis, sol·licitar crèdits o simplement col·laborar en el desenvolupament del projecte.

 

Related Articles

Deixa un comentari