El Sindicat CNT denuncia persecució sindical a una empresa d´automoció de Rubí

No Comment

El sindicat CNT afirma que els acomiadaments són motivats per repartir octavetes informatives sobre la situació en que es troben els treballadors i denuncia persecució sindical.

El passat dimecres dia 1 de Març, la secció sindical de CNT a Pino Componentes S.L de Rubí va fer un piquet informatiu al polígon La Bastida d´aquesta ciutat denunciant la situació.(llegir més)

Els treballadors afectats asseguren que han estat acomiadats perquè al novembre passat van denunciar l´alta contractació temporal que tenía l´empresa, cosa que posava en risc la seguretat al treball. (llegir més)

Piquet de treballadores a la porta de Pino Componentes. Foto CNT Piquet de treballadores a la porta de Pino Componentes. Foto CNT

De fet, els dos acomiadats van passar a ser indefinits al desembre passat.

Segons CNT, l´empresa va haver d´ajustar-se a la legalitat fent indefinits als treballadors temporals, però el sindicat afirma que just després, gerència va començar a sancionar als treballadors que formaven part del sindicat, quasi la meitat de la plantilla de producció, amb més de 30 sancions i arribant inclús a posar un guarda jurat al torn de tarda, el que suposa (segons CNT) una vulneració dels drets fonamentals de la llibertat sindical.

Això va portar als treballadors a emprendre una campanya informativa a les seus que l´empresa té a Polinyà, Rubí i les Borges Blanques (Lleida) i que va començar el 13 fins al 17 de Febrer.

El Mateix 17 de Febrer, l´empresa va acomiadar a aquests dos treballadors. (llegir més)

El Sindicat CNT per la seva banda, assegura que ja ha engegat mesures jurídiques contra Pino Componentes S.L. i afirma que de no readmetre als treballadors acomiadats farà extensiu el conflicte a empreses que tinguin relació amb Pino, ja siguin proveïdors o clients.

Related Articles

Deixa un comentari