Èxit de la vaga a Nissan davant l’estancament de la negociació

No Comment

El comitè d’empresa ha programat també una vaga parcial d’una hora per al 3 de novembre i una vaga de 24 hores per al 8 del mes vinent

Les aturades convocades ahir a les plantes de Nissan de Zona Franca (Barcelona) i Montcada i Reixac (Vallès Occidental) han tingut un seguiment d’un 100%.

Com a l’anterior convocatòria tan al torn de 6 a 7 hores del matí com el de 14 a 15 hores les aturades han estat massives (encara queda l’aturada del torn d’aquesta nit).

Davant de l’èxit de la convocatòria la secció sindical de la UGT de Catalunya a Nissan valora «molt positivament el recolzament dels treballadors i de les treballadores, demostrant un cop més l’actitud de lluita front el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu».

Treballadors a les portes de la fàbrica Nissan a Montcada. Foto @ccoonissan Treballadors a les portes de la fàbrica Nissan a Montcada. Foto @ccoonissan

Avui, 28 d’octubre, el comitè d’empresa es reuneix amb la mediació i amb la direcció de Nissan per intentar el desbloqueig de les negociacions que fa mesos que es troben encallades. Els sindicats que componen el comitè d’empresa, USOC, CCOO, UFR i CGT van mantenir la convocatòria de l’aturada després que l’empresa no acceptés negociar els aspectes claus del conveni si els treballadors no desconvocaven abans la mobilització, han dit fonts sindicals.

A més de la vaga del 27 d’octubre els sindicats mantenen una altra convocatòria d’una hora per torn per al 3 de novembre i, si en aquell moment no hi hagués millores, el 8 de novembre es faria una aturada de 24 hores a les factories catalanes de la multinacional japonesa.

Les forces sindicals esperen, però, que l’èxit de l’aturada de dijous faci reflexionar l’empresa i es pugui arribar a una solució i no calguin més mobilitzacions i aturades.

Els punts més importants del conveni fan referència a l’ergonomia dels llocs de treball, que estan causant moltes baixes entre els treballadors, i a un altre punt molt important per al conjunt del personal, que és la recuperació de molts llocs de treball que en aquests darrers anys han estat externalitzats a empreses contractes o subcontractades. Aquest, com senyalava fa pocs dies el responsable de Treball de la Generalitat, és un dels mètodes més habituals per precaritzar les condicions de treball i fins i tot per fer contractacions fraudulentes.

Al mateix temps, les representants del sindicats consideren que alguns d’aquestes feines externalitzades, que de vegades són allò que en diuen “llocs de treball tous”, podrien servir per als treballadors més grans o amb lesions derivades de tota la vida laboral a les línies de producció.

Pel que fa al salari, la plantilla demana un increment consolidable de l’1,5% els dos anys de durada de l’acord, mentre que l’empresa ofereix increments del 0,5% consolidable en les taules salarials i un altre 0,l5% no consolidable en els dos anys que duraria l’acord, a més d’incrementar en dos dies de treball la jornada laboral anual, sense cap mena de compensació.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari