Iaioflautes convoquen concentració 31 d’octubre i constitució plataforma unitària per defensar les pensions

No Comment
Protesta dels iaioflatures davant la seu de l'INSS a Barcelona Protesta dels iaioflatures davant la seu de l’INSS a Barcelona

Reclamant un futur digne, “després de tota una vida de treball”, els Iaioflautes de Terrassa criden “a la població a mobilitzar-se contra la retallada de les pensions”, el proper fia 31 d’octubre, dijous, coincidint amb la celebració del Ple municipal, al Raval de Montserrat, a partir de les 18 hores davant l’Ajuntament. Els Iaioflautres proposem, així mateix, la constitució d’una “gran plataforma unitària que ens uneixi a tots contra aquesta llei injusta”.

Text íntegre del Manifest: Amb la nova llei de Reforma de les Pensions estem davant d’una nova retallada a l’Estat del Benestar. Ara ja no tan sols ens congelen el dret a l’actualització de les nostres pensions, si no que ens volen robar entre 33.000 i 110.00 milions d’euros, en els propers anys, en funció de l’IPC.

No és una “Reforma” és una trampa i una estafa

La reforma de les pensions viola l’article 41 de la Constitució que diu :”Els poders públics mantindran un règim públic de Seguretat Social per a tots els ciutadans que garanteixi l’assistència i prestacions socials suficients davant de situacions de necessitat…

El Govern mitjançant els pressupostos generals de l’Estat per al 2014, ja ens anuncia una pujada només del 0,25%, això pot suposar per la majoria de pensionistes i jubilats un increment mensual de 1,5 €, però com que el IPC pujarà i molt per sobre d’aquest miserable augment, la veritat és que el poder adquisitiu de les nostres pensions baixarà aquest any al voltant d’uns 30 € mensuals .

I tot això sense oblidar la difícil situació econòmica de milers de perceptors de pensions de viudetat, majoritàriament dones, que malviuen amb pensions d’autèntica misèria.

L’actual sistema de Pensions es fruit de molts anys de cotitzacions i de lluites de les clases treballadores i populars del nostre país, és un dret que no ens han donat, és un dret que no ens han regalat, és un dret conquerit mitjançant les nostres lluites i les dels nostres pares. No podem consentir, que ara, els nostres fills i els nostres néts es vegin abocats a contractar pensions privades per poder subsistir en el futur .

És aquest, i no altre, l’únic objectiu d’aquesta “reforma” que pretén introduir el Govern. Volen que tots paguem pensions privades als bancs i a les asseguradores.

Finalment, manifestar enèrgicament que no podem permetre que en nom d’uma suposada crisi econòmica que no hem generat els treballadors, ens rebaixin les pensions mentre que als banquers i principals responsables de la crisi els hi donen jubilacions milionàries.

Fem una crida a totes i tots els pensionistes i jubilats terrassencs i a la ciutadania en general, a les entitats ciutadanes i veïnals, sindicats i partits polítics, a la Síndica de Greuges i l’Ajuntament de Terrassa per tal que donin suport a les nostres demandes i entre totes i tots aturem aquest nou atac a l’Estat del Benestar.

Related Articles

Deixa un comentari