Jornada mundial en defensa del dret de vaga i les llibertats. 18 de febrer

No Comment
vidrala amb Laia concentració 9 desembre 2014 Concentració a les portes de l’empresa Vidrala, a Castellar, en solidaritat amb una sindicalista membre del comitè d’empresa acomiadada. Foto: CCOO

El 18 de febrer, la Confederació Sindical Internacional ha convocat una jornada d’acció mundial en defensa de les llibertats i del dret de vaga.

CCOO de Catalunya dóna ple suport a aquesta jornada i participarà activament en la concentració que tindrà lloc a Barcelona, el 18 de febrer, a les 17.30 hores, davant la Delegació del Govern (carrer de Mallorca, 278).

La Confederació Sindical Internacional (CSI) ha convocat una jornada d’acció mundial el proper 18 de febrer contra la posició dels sindicats i unions patronals a l’Organització Internacional del Treball (OIT) que pretenen acabar amb aquest dret.

Les Confederacions Sindicals de la UGT y de CCOO consideren que a l’Estat espanyol hi ha raons de sobres per mobilitzar-se. La criminalització de l’activitat sindical s’ha fet més dura en els darrers anys de pèrdua de drets i reducció de salaris, han estat encausats més de 300 sindicalistes per activitats en defensa d’aquests drets de les treballadores i treballadors, entre ells els cinc treballadors d’Arcelor, a Astúries, que després de recórrer la sentència condemnatòria que suma més de 21 anys de presó, estan protagonitzant diverses mobilitzacions, o els vuit treballadors d’Airbus, a Madrid, pels quals el fiscal demana 64 anys de presó.

A Terrassa i comarca, recentment, han estat acomiadades la treballadora Laia, de l’empresa Vidrala (Castellar) i el treballador de Correus-TRS Juan Antonio. Dos casos que els sindicats respectius, CCOO i CGT, denuncien com clara persecució de l’activitat sindical.

Cal afegir el fet d’estar tramitant-se actualment en el Congrés espanyol i en el Senat la reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana que suposen més retallades als drets fonamentals.

Algunes dades il·lustratives publicades a la premsa de gran difusió estatal:

UGT y CCOO han comptabilitzat l’inici de 81 procediments penals i administratius en el conjunt de l’Estat espanyol que afecten 260 afiliats.

Onze membres de CGT a Catalunya, Conca, Madrid, Castelló i La Rioja enfronten presó per participar en protestes.

A Galícia quatre condemnats a penes de presó, dos d’ells a tres anys, són del sindicat Confederació Intersindical Gallega.

A Granada i Vigo han condemnat a penes de tres anys de presó a persones no vinculades a cap sindicat.

Atenció: El supòsit penal més utilitzat per la fiscalia ha estat l’article 315 del Codi Penal contra els drets de les treballadores, pensat curiosament per a qui limiti el dret de vaga.

Més informació: http://politica.elpais.com/politica/2014/06/29/actualidad/1404062415_158575.html

Related Articles

Deixa un comentari