La Banca Ètica Fiare celebrà l’assemblea 2017

No Comment
Aspecte de l'assemblea. Foto Fiare Aspecte de l’assemblea. Foto Fiare

-L’assamblea Banca Ètica aprova el balanç del 2016 amb resultats positius.

-Renovació del Comitè d’Ètica; llum verda a les àrees de treball recolzades pel nou pla estratègic; presentació de l’enquesta sobre la satisfacció del client

El passat dissabte 13 de maig va tenir lloc l’assemblea de socis i sòcies de Banca Ètica, celebrada simultàniament a Torí i Santiago de Compostel·la. La presidència de l’assemblea es trobava a l’Estat espanyo, per emfatitzar el seu caràcter de cooperativa internacional.

Entre les físicament presents i les representades, assistiren a l’assemblea un total de 1.060 persones (720 a Itàlia i 340 a l’Estat espanyol). Més de 290 socis i sòcies van seguir la reunió en streaming. Els vots emesos a distància (online) van ser 683.

botomalarrassa

Abans d’iniciar la sessió, l’assemblea va fer un minut de silenci en memòria de les moltes (masses) migrants que, en cercar un lloc segur, perden la vida en el mar, i en solidaritat amb les ONG que les ajuden. Així, Banca Ètica volgué reafirmar el seu compromís per construir una economia més sostenible que pugui frenar les causes que obliguen milions de persones a fugir; i és que, de fet, la banca ètica es va crear per evitar i neutralitzar les desigualtats, la pobresa, la destrucció del medi ambient i el comerç d’armes.

Aprovat el Balanç 2016

La base social aprovà el balanç de 2016: un any positiu que tancà amb uns resultats positius. La captació d’estalvi assolí els 1.227 milions d’euros (+15% respecte al 2015) i els préstecs concedits van superar els 970 milions d’euros, el que suposa un augment de 125 milions d’euros (+12% respecte al 2015), en suport de quasi 9.000 projectes desenvolupats en els principals àmbits d’intervenció: la legalitat, la cooperació social, la cooperació internacional, el medi ambient, la cultura i la societat civil, i la nova economia.

El nou Comitè d’Ètica

L’assemblea elegí el nou Comitè d’Ètica format per 7 persones encarregades d’aconsellar i proposar mesures dirigides a que Banca Ètica es desenvolupi dintre dels criteris ètics i d’acord amb les finances ètiques identificades per l’Estatut i el Codi Ètic.

Les persones que el componen:

  • Elisa Kidane
  • Cristina De La Cruz Ayuso
  • Soana Mara Tortora
  •  Catia Mastantuono
  • Claudia Gazzale
  • Giorgio Osti
  • Grazia Naletto

Rècord de participació

En el transcurs de l’assemblea, el president de Banca Ètica, Ugo Biggeri, presentà el procediment d’elaboració del pla estratègic de Banca Ètica pel trieni 2018-2020, i informà sobre el procés participatiu en curs, l’objectiu del qual és recollir les idees i propostes de la base social.

El director general Alessandro Messina, per la seva part, presentà els resultats d’explotació de Banca Ètica i informà sobre les àrees de treball obertes pel creixement i la innovació. Messina també exposà davant l’assemblea els resultats de l’enquesta de satisfacció dels clients de Banca Ètica realitzada per ABI en col·laboració amb GFK: el 89% dels clients enquestats es declararen satisfets o molt satisfets amb els serveis i la relació amb Banca Ètica.

Redacció/Agències

Related Articles

Deixa un comentari