La Federació de Cooperatives dóna suport a la vaga feminista

No Comment
“Les cooperativistes, fem vaga el 8 de març de 2019” és el títol del comunicat d’adhesió de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya a la vaga femininsta de demà 8 de març. Reproduïm a continuació el text íntegre del comunicat.

Suport a la vaga feminista

Des del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya donem suport a la vaga feminista convocada aquest divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Volem mostrar, especialment aquest dia, el nostre rebuig vers les desigualtats, les violències masclistes, la precarietat, el racisme, els models de sexualitat rígids i excloents, la divisió sexual del treball, els models de consum, educació i família hegemònics i totes aquelles situacions que, lluny de posar la vida al centre, oprimeixen i violenten la vida de les persones i destrueixen el medi ambient.

El cooperativisme posa l’accent en valors com el suport mutu, la igualtat i equitat, la solidaritat, la democràcia…, és un moviment compromès amb el benestar de les persones, les quals són al centre de l’activitat econòmica (no pas el lucre), de manera que qüestiona les lògiques capitalistes i patriarcals. No es pot desvincular el cooperativisme del foment de la igualtat o l’equitat de gènere, ni tampoc de la revisió de les relacions de poder entre homes i dones. Responem des del cooperativisme cada dia construint una economia feta per persones i per a les persones.

Per tot això, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya fa una crida a tot el sector cooperativista i a la resta de l’economia social i solidària a sumar-se a la vaga del 8 de març.

Les cooperativistes fem vaga!

Related Articles

Deixa un comentari