Les empreses aprofiten la situació per aplicar pràctiques contra la llibertat sindical, denuncia CCOO Vallès Occ.

No Comment

L’empresa Cartonajes Josa de Polinyà aprofita la situació creada pel Covid-19 per acomiadar el candidat de CCOO a les eleccions sindicals

Des de CCOO fa dies que denuncien que «moltes empreses estan aprofitant la situació i els decrets del Govern central per aplicar mesures de suspensió de contractes (ERTO) no ajustades a la causa de força major». En d’altres empreses directament s’estan produint acomiadaments indiscriminats i, concretament, en el cas de Cartonajes Josa de Polinyà han aprofitat l’actual context per «atemptar directament contra la llibertat sindical i acomiadar a un treballador per la simple raó de voler ser el representant de la plantilla, dels companys i les seves companyes», denuncia la unió comarcal del Vallès Occidental de CCOO.

El treballador i candidat de CCOO acomiadat portava ja més de 4 anys treballant a l’empresa i ahir 26 de març va rebre una notificació en la qual li comunicaven que li rescindien el contracte perquè, segons el RD 465/2020 de 14 de març on es declarava l’estat d’alarma, la seva activitat i la seva facturació es veia afectada. «Res més», informa el sindicat.

CCOO va promoure eleccions sindicals a l’empresa d’arts gràfiques de Polinyà, Cartonajes Josa, el passat mes de febrer. El procés d’eleccions s’havia d’iniciar el passat 16 de març però la situació generada pel Coronavirus va portar a un ajornament de tots els processos electorals de Catalunya de comú acord entre les forces sindicals del país. La nova data per iniciar el procés en aquesta empresa era el 5 de maig de 2020, en previsió d’haver superat el moment actual.

Transcorreguts 10 dies des de l’ajornament, l’empresa ha comunicat l’acomiadament del candidat de CCOO, juntament amb tres treballadors més de l’empresa, al·legant motius econòmics, tècnics i organitzatius vinculats a la Pandèmia. Davant d’aquest atac contra el dret a la lluita i l’organització de les treballadores en defensa dels seus drets, CCOO anuncia que iniciarà les «accions jurídiques i sindicals oportunes per denunciar aquesta empresa per les seves pràctiques antisindicals».

Related Articles

Deixa un comentari