Les treballadores del Parc Taulí cobraran la paga extra de nadal íntegra

No Comment
Assemblea treballadores Parc Taulí (Foto: fspugt.org) Assemblea treballadores Parc Taulí (Foto: fspugt.org)

Les treballadores de l’hospital Parc Taulí de Sabadell cobraran la paga extra de nadal íntegra, informava Cristina Castaño per La Directa, avui dimarts 23 de desembre. Aquest és un dels acords als que es va arribar dilluns matí en una reunió entre el Conseller de Salut Boi Ruiz i l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez (PSC), per analitzar la gestió econòmica d’aquest servei.

L’acord garanteix els drets salarials de les més de 3000 treballadores de l’hospital. Però, fins arribar en aquest punt, n’hi ha hagut “pressió de les treballadores –que ja fa vora un mes es reunien amb l’alcalde per demanar solucions”, escriu Castaño, i una reunió del Consell de Govern de la Corporació Sanitària, on es van plantejar els conflictes econòmics i salarials que patia el consorci sanitari.

“Tot i el paper de la pressió institucional per a la resolució del conflicte”, afegeix la corresponsal de La Directa, “les usuàries i treballadores tenen clar que no hagués estat possible sense el seguit de mobilitzacions que porten duent a terme des de fa més d’un mes ja que, arrel d’aquestes, el Comitè d’Empresa i els sindicats van actuar i donar suport a les seves reivindicacions”.

Pel que fa al pagament de la paga extra de nadal del 2015, s’elaborarà un pla de gestió orientat al pagament de totes les pagues d’aquest any, que en cap cas afectarà a l’actual plantilla ni als seus salaris. Tot això, però, esperant la notificació de l’empresa comunicant totes les clàusules d’aquestes noves condicions.

No ha sigut fàcil

El conflicte va sorgir fa un any i mig arran d’un acord entre el comitè d’empresa –encapçalat pels sindicats UGT, CCOO i SAE– i la direcció de la corporació que establia que la plantilla treballaria prop de 32 hores anuals més i se li rebaixaria el salari a canvi d’una reestructuració de càrrecs intermedis i altres partides de despesa de la corporació. L’incompliment d’aquest pacte, segons les treballadores, va provocar la mobilització de desenes de treballadores del Parc Taulí, amb accions diàries al marge de comitès d’empresa i sindicats, de manera totalment horitzontal, per reclamar la paga extra de Nadal de l’any passat i l’actual.

Durant aquests mesos, les treballadores han rebut el suport de les usuàries i les associacions del barri, que s’han organitzat a través del Col·lectiu en Defensa de les Urgències de l’Hospital Taulí, CODUTaulí.

Les concentracions i els actes, informa Castaño, han tingut un seguiment de prop del 10% de les 3.000 professionals que hi treballen. Tenint en compte les dificultats de mobilització en un centre sanitari, les treballadores consideren que és una dada positiva.

Related Articles

Deixa un comentari