Les treballadores d’Emergia també secunden majoritàriament el tercer dia de vaga del telemàrqueting

No Comment
Membres del comitè d'empresa i treballadores a la porta d'Emergia Terrassa. Foto CosEmergia Membres del comitè d’empresa i treballadores a la porta d’Emergia Terrassa. Foto CosEmergia

El tercer dia de vaga al sector de telemàrqueting o contact-center s’ha saldat amb una participació generalitzada a l’entorn del 65% o més, com a mitjana, en el conjunt de l’Estat espanyol, coincideixen en afirmar el conjunt de les organitzacions sindicals, totes en aquesta ocasió.

«Tot i les les pràctiques de l’empresa per vulnerar el dret a vaga, la participació ha estat majoritària», apunten des del comitè de vaga de l’empresa Emergia, amb planta de treball a Terrassa i altres ciutats de l’Estat espanyol i altres països, tot saludant l’èxit de convocatòria.

No és fàcil fer aturades en un sector com aquest on, apunten, «un dels més precaris que existeixen a l’actual mercat laboral». De totes formes, aquest dijous 6 d’octubre, «hem buidat les empreses i hem aturat la producció per tercer dijous consecutiu», en aquest cas tot el dia, «per lluitar pels pocs drets que el nostre conveni ens permet mantenir; drets que la patronal ens vol retallar bruscament en una negociació que s’allarga 22 mesos ja i que segueix bloquejada».

Amb una presència forta del sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS), des de la planta de Terrassa denuncien que «la majoria dels contractes són d’obres i serveis indefinidament, els horaris de treball varien cada setmana dins del nostre torn, sense permetre’ns una conciliació laboral i personal i on el sou per 8 hores diàries no arriba als 1.000 euros amb pagues prorratejades».

Aspecte d'una sala de treball. Foto CosMaresme Aspecte d’una sala de treball. Foto CosMaresme

Tot un quadre de la situació del treball al país: «Parlem d’un servei on les empreses juguen amb la salut de les persones, pressionant amb les precàries condicions de contractació i de sous, per a no s’agafi ni un sol dia de baixa, hores mèdiques o permisos retribuïts, amb la finalitat de no perdre els pocs plusos que se’ns permeten». D’això els especialistes en diuen noves ocupacions o el treball del futur.

A sobre, fa quasi dos anys que dura la negociació del conveni, sense cap fruit fins aquest moment. Això vol dir sou congelat dos anys. Però és que l’empresa ho mantenir així fins el 2019. Amb molta indignació, les treballadores d’Emergia, com la resta del sector, emfasitzen: «Entrem a una negociació on la patronal ens obliga a gestionar unes engrunes vergonyoses ja de base, i ens demana retallar les hores mèdiques i sobretot que ens exigeix anul·lar els torns de treball, per poder així programar-nos cada setmana en un horari diferents dins d’un torn ample de tot el dia».

Parlem d’empreses, asseguren des del comitè i confirmen Emergia i altres en les pròpies webs corporatives, que obtenen beneficis milionaris, però que tot i amb això «cada dia juguen amb la salut i la conciliació familiar de totes les treballadores, especialment del 85%, que són dones, a qui precaritzen cada dia més la seva vida personal i familiar».

O sigui, afegeixen, no contents amb les miserables condicions en què ja treballa el personal, «els màxims dirigents seuen a la taula de negociació del conveni regatejant-nos les engrunes de que disposem i, un cop es convoquen vagues com ara, es dediquen a treure els pocs beneficis de que disposem: incentius, retens i les ampliacions que mal anomenen voluntàries».

El comitè d’empresa ha pres mesures contra aquestes pràctiques «il·legals i continuades que vulneren el nostre dret fonamental de vaga». Al mateix temps, fan una crida als clients d’aquestes empreses, com és el cas de alguns grans del sector energètic, de la banca i la pròpia Generalitat, per a que facin per desbloquejar aquesta situació.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari