Manifestació per la readmissió de Juan Antonio, treballador de Correus

No Comment
WP_20141205_006 La manifestació contra l’acomiadament del treballador de Correus Juan Antonio baixa pel carrer de Sant Pere (Foto: PV)

El 28 d’octubre fou acomiadat del seu lloc de treball a la Unitat de Repartiment o carteria de Can Parellada el treballador Juan Antonio Garcia. L’empresa argumenta que aquest treballador hauria estat desobedient i que hauria faltat el respecte dels seus superiors.

Ni en Juan Antonio ni els seus companys i companyes veuen les coses d’aquesta manera. De fet, ara fa més d’un any que van ser les mateixes persones treballadores les que realitzaren diverses protestes contra el que consideraven un tracte degradant, “un tracta autoritari i arbitrari”, assegura el treballador acomiadat. Durant 8 setmanes, els respectius divendres, els empleats d’aquesta carteria de Can Parellada sortiren a fer el bocata a la porta exhibint una pancarta de protesta.

El nombre era sempre diferent, en alguna ocasió fins a 28 dels 30 destacats allà, explica en Juan Antonio per donar pes a la seva defensa, “estava d’acord quasi tothom amb això”, afirma.

Amb això començà una “assetjament” molt gran per part dels responsables de la carteria. “Em vigilaven amb un control fora del normal el nombre de cartes repartides i tot el que feia”, assegura. I començaren les amonestacions i sancions, 9 en total, la penúltima d’un dia de suspensió de treball i sou, l’última l’acomiadament.

Aquest empleat de Correus va posar 4 denúncies, contra les 4 darreres sancions de les que va ser objecte, 2 per assetjament sindical i altres 2 per assetjament personal. De moment, només la CGT, el sindicat al que està afiliat, li ha donat suport.

Avui divendres 5 de desembre, una manifestació convocada per aquesta confederació sindical ha recorregut els carrers que separen l’Estació del Nord del Raval de Montserrat, on els a prop de 100 manifestants s’han concentrat i cridat consignes de suport a en Juan Antonio.

El responsable d’Acció Sindical de CGT Vallès Occidental, conegut com a Sena, ha parlat als congregats recordant que la situació del servei ha anat empitjorant en els darrers anys, tant des del punt de vista de les condicions de treball com, conseqüentment, del resultat efectiu i pràctic del servei a les persones usuàries.

“Fa anys que tenim el salari congelat”, recordà, “i això que li ha passat a Juan Antonio li pot passar a qualsevol”, assegurà, perquè hi ha una política deliberada de degradació del servei tot plegat que els hi permeti justificar la privatització total i definitiva en el temps més curt possible, però “ha de quedar molt clar que si el servei és dolent o pitjor no és per culpa dels treballadors, sinó per les condicions en les que som obligats a treballar, cada vegada més dures”.

I així van les coses, emfasitzà en Sena, acomiadaments, congelació salarials, augment de les càrregues i responsabilitats a la feina… “i tot com si no passés res. Aquest és el problema, ja tot es veu com si fos normal”. És per això que avui més que mai, finalitzà, cal estar alertes i en guàrdia.

En Juan Antonio, que estava a punt de completar 9 anys a Correus, confia que guanyaran el judici contra l’acomiadament. D’una banda, per la inconsistència dels arguments de l’empresa. Creuen que el procés judicial els hi pot anar bé, tot i que Correus s’ha negat a arribar a cap mena d’acord o conciliació prèvia per resoldre el cas, el que indicaria disposició total de mantenir l’acomiadament. A més de la raó, que hom sap que tantes vegades serveix per a poc o res, Juan Antonio compta també amb el suport de les companyes i companys de feina i del sindicat, CGT com s’ha dit.

Related Articles

Deixa un comentari