Manteniment Elèctric busca complicitat institucional contra el deteriorament de les condicions de treball i de la xarxa elèctrica en general

No Comment
Manifestaciió a BCN, 5D, per inversions i contra la precarització (Foto: Luis B) Manifestaciió a BCN, 5 Desembre de 2o14, per inversions i contra la precarització en el sector de Manteniment Elèctric (Foto: Luis B)

CCOO ha iniciat una campanya per informar directament els alcaldes de les principals capitals del país de quin és l’estat de manteniment de la xarxa elèctrica en el seu territori. El sindicat denuncia la precarització sostinguda de les condicions de treball i de seguretat en el sector del manteniment elèctric i la contínua destrucció de llocs de treball en el mateix.

L’ocupació en el sector s’hauria reduït en un 50% des del 2010, mentre que la xarxa elèctrica que s’ha de mantenir és la mateixa. Això ha comportat que els treballadors, convocats per CCOO d’Indústria i MCA-UGT, hagin realitzat durant els darrers dos mesos fins a quatre jornades de vaga general de tot el sector, amb un seguiment superior al 85%.

Enrique Rodríguez, secretari general de la Unió Intercomarcal de les CCOO Vallès Occidental i Catalunya Central, informà l’alcalde Jordi Ballart que la falta d’inversions d’ENDESA i de les empreses que aquesta té subcontractades en el manteniment de la xarxa elèctrica, combinada amb una situació laboral de cada vegada menys treballadors i més precarietat pot suposar un problema per al conjunt de sectors econòmics, com es va posar de manifest en el temporal de vent al Vallès del passat mes de desembre. CCOO d’Indústria recorda que els sindicats venen advertint d’aquesta situació tant a l’empresa principal (ENDESA), com a les subcontractades (entre elles ELECNOR que té adjudicada la zona del Vallès Occidental), així com al Govern de la Generalitat.

Tanmateix, davant la negativa d’ENDESA i de les subcontractistes a obrir una taula de negociació ni a participar de les mediacions convocades per la Generalitat, CCOO ha optat per passar a informar directament de la situació sobre el terreny als alcaldes de les principals ciutats del país.

En aquest context s’emmarca la trobada realitzada dia 17 de febrer amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la que realitzaran el proper dia 23 amb l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez. D’acord amb fonts municipals, l’alcalde de Terrassa, per la seva banda, s’hauria compromès a demanar formalment a l’empresa Endesa que elabori i executi un pla d’inversions a la ciutat per a garantir el bon estat de la xarxa elèctrica, i a treballar per implicar altres alcaldes del territori, a través del Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental.

Related Articles

Deixa un comentari