Neix l’associació Plegats, per l’economia solidària i cooperativa al Baix Llobregat

No Comment
Reunió de Plegats. Foto Ajt El Prat Reunió de Plegats. Foto Ajt El Prat

Es multipliquen i s’enforteixen les connexions, les xarxes i la intercooperació de les cooperatives, associacions i entitats que treballen en l’economia social i solidària. Recentment, s’ha constituït a la veïna comarca del Baix Llobregat una nova associació d’aquestes entitats.

Val la pena recordar que, recentment, participaren en una trobada de la cooperativa de consum terrassenca Coope Candela membres de l’acord de consumidors i productors (PACA) del Baix Llobregat, en una jornada que volia pensar i repensar la situació i propostes de futur en aquest sector de la producció i el consum agroecològics. Forma part d’aquesta PACA una famosa producció ecològica, de Castellbisbal però amb distribució principalment a Terrassa, com és Ca n’Oliveró.

botomalarrassa

Des de l’ajuntament d’El Prat informen d’aquest naixement: «L’entitat vol consolidar l’espai de l’economia solidària com una alternativa real i viable al consum de productes i serveis per part de la ciutadania de la comarca».

El dijous 11 de maig es va presentar al Prat, en el marc del Maig Cooperatiu, l’associació Plegats per l’economia solidària i cooperativa al Baix Llobregat. L’associació vol treballar de manera prioritària en tres eixos concrets:

– La intercooperació entre les empreses i entitats adherides, ja sigui amb facilitar inversions en estructures comuns i compartides o en l’autoconsum de serveis.

– Consolidar una alternativa de consum ètic, amb valors i sense afany de lucre, que els seus beneficis retornin a la comunitat bé sigui amb la creació de llocs de treball, noves cooperatives o en altres projectes comunitaris de caràcter social, cultural, etc.

– Com eina davant les institucions perquè cada municipi, cada vegada més, potencïi l’economia solidària i cooperativa ja sigui amb ajuts directes o bé amb un posicionament clar en facilitar la gestió d’allò que és públic.

Nascuda al Prat, la iniciativa ha despertat ràpidament l’interés d’altres projectes de la resta de municipis de la comarca agrupant, en aquest moment, més de 20 empreses i entitats, com són: Som Connexió SCCL; Agricultura pel Territori; Rebrot de plantes aromàtiques i medicinals; Oficina local per la transició energètica del Prat; Acció transversal per la transformació social AT2; Sustainlabour SLL; Gats; SaoPrat; Inmenta SL; Illa Cooperativa; SomBici SCCL; Fiare; Centre de Promoció Social Francesc Palau; Fundació Cívica Esperanzah; GuifiBaix; Espigoladors; Som Gestió SCCL; AlSol SL; Solidança; Arç Cooperativa, Torres i Associades; Fiare banca ètica cooperativa; entre altres.

Related Articles

Deixa un comentari