Nova coordinació de sindicats i moviments convoca ‘Contra el sistema que ens roba els drets’, 13M

No Comment

Manifestació 13 de maig

“Contra el sistema que ens roba els drets”

18h, “Illa Diagonal”, Av. Diagonal nº 557

Recomençar pels drets, apuntant els punts del conflicte, assenyalant els culpables, dir les coses pel seu nom i organitzar la resistència… tot d’elements per animar la constitució d’una coordinadora de sindicats i col·lectius La manifestació s’inicia a les 18 hores a “Illa Diagonal”, Avinguda Diagonal nº 557. Recorrerà per Avinguda Diagonal, Passeig de Gràcia, carrer València, Carrer Roger de Llúria i finalitzarà amb una concentració davant de Delegació de govern (Carrer Mallorca cantonada Roger de Llúria).

En el seu recorregut també es realitzaran concentracions de protesta a l’inici davant de les oficines del Fons / Banc especulador JPMorgan, a continuació davant de les oficines de la Unió Europea al Passeig de Gràcia nº 90.

CARTEL CICLO

JP Morgan i Price Waterhouse Cooper: símbols del capitalisme salvatge

Els voltors del capitalisme pressionen i compren als governs per afavorir els seus negocis especulatius. El Banc i fons d’inversió JP Morgan, el banc especulador més poderós dels Estats Units, i corresponsable de l’esclat de la crisi el 2008, multat l’any passat per manipular l’euríbor i per pràctiques corruptes en el mercat xinès, prossegueix les seves operacions per apoderar dels mercats, empreses, i el suculent negoci dels ports a Espanya.

JP Morgan al costat d’altres empreses i inversors pressionen a la Comissió Europea i al govern espanyol per imposar la desregulació de l’estiba, precaritzar l’ocupació en els ports i multiplicar els seus beneficis. Si aconsegueixen el seu objectiu els perdedors no seran únicament els treballadors/es de l’estiba i dels ports, acomiadats i subcontractats en condicions de greu explotació, el conjunt de la ciutadania també patirà la despossessió d’una infraestructura fonamental.

botomalarrassa

Uber transnacional del taxi estén el seu projecte de negoci basat en la desregulació neoliberal, operant en condicions de competència deslleial, i tot i les sentències judicials en contra prossegueix el negoci burlant les normes, davant la passivitat de les institucions europees i del govern espanyol.

El cas de JP Morgan i Uber són dos exemples, entre molts altres, de les conseqüències nefastes del capitalisme neoliberal i desregulador: Destrucció d’ocupació existent, precarització i empobriment de la classe treballadora, saqueig de l’economia.

Denunciem la col·laboració de la UE amb el capitalisme salvatge

Les institucions de la Unió Europea en lloc de defensar els drets de la classe treballadora, prossegueixen les seves polítiques d’ajust i austeritat, forcen la desregulació de l’economia promovent tractats injustos i antisocials com el TTIP i el CETA, i no dubten a pressionar els governs perquè imposin contrareformes laborals i de les pensions que retallen els drets laborals i socials. També afavoreixen descaradament les pretensions de negoci de les empreses voltor, com és en el cas dels ports a Espanya, o no s’oposen als negocis d’empreses com Uber.

La mateixa UE que tolera els paradisos fiscals, i afavoreix l’enriquiment dels més rics, imposa multes quantioses a l’estat espanyol per imposar els seus objectius de precarització laboral en els ports. En defensa dels nostres drets, de la sobirania popular, de la nostra dignitat rebutgem les multes, i exigim ¡fora el CETA!

¡Govern dimiteix! Per servil, corrupte i atacar els drets de la classe treballadora

El govern del partit de la corrupció sistèmica, que perdona el frau fiscal, que ha afavorit per acció o omissió el robatori de diners públics en les institucions i empreses, continua el servilisme a les polítiques imposades per les oligarquies de la UE d’anteriors governs, imposa una contrareforma laboral que va destruir més d’1 milió de llocs de treball i posteriorment s’ha estès la precarització i empobriment laboral, va imposar la “llei Mordassa”, i col·labora amb els interessos dels bancs, transnacionals i empreses voltor.

Denunciem l’actitud del govern espanyol davant el conflicte de l’estiba, promovent un Decret Llei tan injust i escandalós que va ser derrotat al Congrés de diputats. Exigim que aturi les seves maniobres per desregular i precaritzar, i es planti davant les imposicions injustes de Brussel·les.

Rebutgem les polítiques neoliberals que porta a terme FOMENT, contra els cambrers de l’aeroport (Lot 22), els treballadors/es ferroviaris, transportistes, etc., que es veuen immersos en una situació crítica, víctimes d’un procés de precarització laboral per l’afany depredador del govern i les seves institucions.

No confiem, que aquest govern corrupte, al servei dels interessos dels poders econòmics de la Banca, transnacionals i grans empreses, aneu a canviar d’actitud. Per tant, en un exercici de salut pública, per fer taula rasa amb la corrupció sistèmica, derogar totes les lleis injustes, les contrareformes laborals, contra la retallada del poder adquisitiu de les pensions, etc. exigim la seva dimissió immediata.

¡¡Rajoy dimissió!!

Barcelona, maig 2017

Coordinadora de sindicats i col·lectius per les lluites obreres (*)

(*) Entitats adherides a la “Coordinadora de Sindicats i col·lectius per les lluites obreres”:

Agrupación Sindical de Transportistas Autónomos de Catalunya (ASTAC Catalunya), Asociación profesional Elite taxi Barcelona, ATC Agrupació Taxi Companys, Camareros del Aeropuerto del Lote22, CO.BAS, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Las Kellys Barcelona, MOORING, Organització Estibadors Port de Barcelona (OEPB), Plataforma del Transporte en Ruta Todos a Una, Sindicat Ferroviari-Intersindical, Solidaritat Obrera; Assemblea Diversitat Funcional Barcelona, Coordinadora de Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, Front Cívic de Catalunya, Marea Blanca, MediCuba-Amigos del CHE, Plataforma sortir de l’euro, Sindicat d’Estudiants (SE), Vamos Catalunya.

Related Articles

Deixa un comentari