Obert el termini d’inscripció a la cinquena edició del projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte

No Comment

Tres de cada quatre participants a les edicions anteriors han tornat a estudiar

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, obre el període d’inscripcions a la cinquena edició del seu projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte. Fins el 25 de gener, les persones interessades a participar-hi poden passar per la Casa Baumann. L’horari d’atenció és de dilluns a dimecres de 9 a 14.30 h i de 16 a 19 h, i els dijous i divendres de 9 a 14.30 h. També hi ha l’opció de descarregar el formulari d’inscripció de www.casabaumann.cat i enviar-lo per correu a joventut.lleure@terrassa.cat. Hi ha 32 places disponibles.

En Trajecte és una acció de millora de l’ocupabilitat subjectiva, és a dir, que no comporta directament una millora del currículum (no s’obté cap titulació) però sí serveix per posar les persones en situació de millorar-lo per elles mateixes. S’adreça a joves de 16 a 20 anys que han abandonat la seva formació acadèmica però que mostren un interès per tornar a estudiar. L’objectiu és incentivar la descoberta vocacional i estimular el retorn al sistema educatiu de les persones participants, com a pas previ a una futura incorporació al món laboral amb les màximes garanties.

D’aquesta manera, es treballa per reconstruir l’itinerari acadèmic i professional mitjançant l’orientació, l’acompanyament personalitzat, l’autoconeixement, el reforç de competències, i experiències vinculades al món empresarial.

El projecte s’articula a través de sessions de treball grupal (90 hores) i d’acompanyament individual (10 hores per a cada jove). Les sessions tindran lloc diàriament, en horari de matí, de febrer a juny. Entre les activitats programades destaquen les visites a serveis municipals i a entitats de la ciutat, com el Punt del Voluntariat o el Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament, una sessió de primers auxilis amb Creu Roja, un taller de Circ amb Tub d’Assaig o una dinàmica de grup a través del bàsquet beat, una disciplina que combina esport i música, molt adequada per a la intervenció en grups de joves.

En les quatre primeres edicions del projecte hi han participat un total de 126 joves; 80 nois i 46 noies. La majoria portaven entre sis mesos i un any desvinculats del món acadèmic o formatiu, i en finalitzar el projecte 95 dels 126, és a dir, més del 75%, s’han reincorporat als estudis a través de Cicles Formatius de Grau Mig, cursos diversos o PFIs.

Més informació a www.casabaumann.cat/

Related Articles

Deixa un comentari