Tanquen tres empreses més al Vallès, volen liquidar 300 llocs de treball directe

No Comment

Anunci de tancament de tres empreses més a la comarca, volen liquidar quasi 300 llocs de treball directes, a Ripollet i Terrassa. CCOO denuncia: “continua el degoteig de pèrdua de llocs de treball a la indústria catalana”.

Alguns feien festa aquest agost amb la notícia apareguda en alguns mitjans informant que els expedients d’acomiadament col·lectiu, en el conjunt de l’Estat espanyol, s’havien reduït en un 44% en allò que va de 2015, comparat amb 2014.Schlegel en lluita2

Més enllà de l’estadística, però, com si fos un anunci del que ve aquest nou curs, les direccions de CSA Windows i CSA Atomotive del Grup Castellón, i de la tèxtil Schlegel Taliana anuncien el tancament de les seves plantes de producció al Vallès, afectant a 210, les dues primeres, i 79 treballadors.

La direcció de les empreses de CSA Windows Regulator Barcelona SL i CSA Automotive Barcelona SL del Grup d’empreses Castellón SA, dedicades a la fabricació de components per automoció i que el seu principal client és Ford, ubicades a Ripollet (Vallès Occidental), han presentat expedients de regulació d’ocupació en la modalitat d’extinció de tots els contractes de treball. Això vol dir el tancament de les dues fàbriques de manera progressiva.

CCOO considera que la mesura que proposa la direcció no està justificada i tan sols obeeix a una estratègia de mala gestió i planificació empresarial que deixa sense càrrega de treball les plantes de Ripollet.

El nombre de treballadors afectats entre ambdues fàbriques és de 210. El dilluns 21 de setembre s’inicia un període de consultes i el comitè abordarà l’estratègia a seguir i el calendari de mobilitzacions amb l’objectiu de lluitar pel manteniment dels llocs de treball en dues empreses històriques per a la comarca del Vallès Occidental.

Schlegel Taliana marxa a Anglaterra

D’altra banda, l’empresa Schlegel Taliana, del Grup Schlegel, del sector tèxtil de Terrassa, dedicada a la fabricació de rivets d’estanquitat de portes i finestres, ha presentat expedient de regulació d’ocupació en la modalitat d’extinció de tots els contractes de treball, que pugen a 79. Això significa el tancament de la planta.

El motiu argumentat per l’empresa és econòmic degut, segons exposa la direcció, per les pèrdues que ha patit en els darrers anys. Cal destacar, però, que el grup d’empreses ha obtingut amb la seva empresa principal uns beneficis anuals de 9,5 milions de lliures.

D’altra banda, el grup no renuncia al mercat que abastia des d’Espanya i té la intenció de fer-ho des d’Anglaterra després del tancament de la planta de Terrassa. Per tant estem parlant d’una deslocalització en tota regla de l’activitat des de l’estat espanyol a Anglaterra.

CCOO no veu justificada la mesura i aposta pel manteniment de l’ocupació, ja que la fàbrica de Terrassa ha demostrat que pot fabricar productes i ser competitiva si li és assignada càrrega de feina. El període de consulta finalitza el proper 6 d’octubre.

Related Articles

Deixa un comentari