Telefònica-Movistar: 53 dies de vaga, 6 dies a la seu del Mobile World Center

No Comment

Dijous 28 de maig es va celebrar una assemblea general a la tenda ocupada de Movistar, a la cantonada de Portal de l’Àngel, carrer Fontanella i plaça Catalunya, seu també del Congrés Mundial del Mòbil.

S’havia convocat tant les companyes i companys que estan fent la vaga com les que, per diversos motius i circumstàncies, han tornat a treballar. Companyes de províncies que han deixat la vaga com a conseqüència del degoteig continu de treballadores que tornen a la feina. Han portat els diners recollits a la seva caixa de resistència i les donacions fetes per sindicats i comitès d’empresa entre d’altres.

Assemblea de vaguistes de Telefònica-Movistar a la seu del MWC. Foto: TeleAfonica Assemblea de vaguistes de Telefònica-Movistar a la seu del MWC. Foto: TeleAfonica

Una cosa té molt clara tothom, fins i tot les companyes que estan treballant: cal guanyar. Per això, s’ha de pensar col·lectivament el futur i tot el que farem. El company Jesús de l’empresa Sintel va portar el missatge de solidaritat dels seus companys. Fa 13 anys ja de la vaga que ells van fer durant 13 mesos, acampats al passeig de la Castellana de Madrid: “La nostra vaga, la de Sintel, tenia el mateix enemic que la vostra, Telefònica. Un enemic poderós, més encara que el Consell de Ministres. Pretendre guanyar en un primer assalt és impossible”.

Si comparem la #ResistènciaMovistar i Sintel, tenen moltes coses més en comú que l’enemic. Les mateixes protagonistes a un cantó i l’altra. Són dos batalles diferents de la mateixa lluita. Aquest és un nou assalt per barrar els plans de Telefònica i les seves contractes que volen tenir una mà d’obra hiper-explotada i fragmentada.

En l’assemblea s’ha informat dels avanços en Inspecció, pel que fa a les denúncies per vulneració del dret de vaga contra Telefònica. Tot indica que hi ha proves suficients per poder sancionar l’empresa matriu, que la veritat sembla que ni tan sols s’ha esforçat molt en amagar que vulnera aquest dret de vaga. Deu de ser perquè té diners sobrant per poder pagar les multes.

S’han produït diferents intervencions que proposaven accions en els proper dies i també s’ha marcat èmfasi en el fet que estem permanentment sota observació a la tenda. El gran germà ens vigila.

Algunes intervencions han recordat que és necessari plantejar les accions immediates, però que és necessari també pensar conjuntament en relació al mig i llarg termini. Hem de tenir una resposta d’acció preparada per a qualsevol moviment que pugui fer Telefònica. El nostre objectiu és guanyar aquesta lluita, sabent que ens estem enfrontant a una multinacional i que ens necessitem totes i tots, dintre i fora del col·lectiu de tècniques i que caldrà donar encara moltes batalles.

Sindicalistes de la plantilla directa van parlar de la vaga que està convocada pels propers dimarts i dijous. Són aturades parcials, que tot i ser necessàries i són rebudes com una demostració de suport, mostren també, a la vegada, que no s’ha fet un treball suficient durant les darreres dècades a l’hora de vincular els interessos de la plantilla directa amb aquells de la plantilla indirecta. És aquest un treball imprescindible que els sindicats de Telefònica han de realitzar en totes les províncies. I és un treball que només pot tenir un objectiu a mig i llarg termini, el de la lluita per a la incorporació a plantilla del personal subcontractat. Una lluita que a Amèrica Llatina ja tenen resolta, la plantilla va ser totalment incorporada.

Mentrestant, el grup activista de suport a la vaga creix i treballa sense descans, les accions de solidaritat es multipliquen en diferents ciutats de l’Estat espanyol, tot i que els mitjans de comunicació han tornat al seu acostumat silenci. Sembla que l’ocupació de la seu central del Congrés Mundial del Mòbil, la flagship (vaixell insígnia) de la segona empresa més important de l’Estat espanyol no és notícia suficient, només que quan la visiten personalitats de la política institucional. La política de base, la de veritat, millor no mostrar-la, no sigui que serveixi d’exemple i el poble pugui pensar en auto-organitzar-se. teleafonica concert

Des de la vaga de tècnics i tècniques de Movistar volem donar les gràcies, infinites, pel meravellós treball de grup de suport a la vaga que no para d’organitzar accions, es preocupa que no falti menjar, de organitzar activitats… Aquest dia es va organitzar una acció massiva d’enviament de tuits, o trending topic, amb el hastag #AliertaRoja per a difondre la manifestació del divendres 29 de maig i per recordar que fa falta diner per a les caixes de resistència.

Després de la manifestació, tothom als concerts del “Primavera Phone”.

TeleAfonica.blogspot

Related Articles

Deixa un comentari