Telefònica-Movistar, els falsos autònoms, subcontractes i altre personal en precari manté la vaga indefinida

No Comment

El personal tècnic més precaritzat per Telefónica-Movistar i les seves contractes s’ha revoltat i està en vaga indefinida, a Madrid des del 28 de març i a la resta de l’estat des del 7 d’abril. Per primera vegada a la història de Telefònica el personal contractat en centenars d’empreses diferents i els falsos autònoms s’han organitzat per lluitar contra el seu patró final, Telefónica-Movistar.

El personal subcontractat s’ha adonat que no poden portar a terme lluites atomitzades contra les empreses que els paguen el salari, sinó que han de colpejar juntes contra l’empresa per la qual treballen realment, encara que no els pagui el salari directament.Telefònica vaga tecnicsAquest és un conflicte clau perquè els treballadors i treballadores han aconseguit per si mateixos i mateixes amb l’autoorganització el que no havia estat possible o no s’havia sabut fer, organitzar i unir els i les treballadores més precaritzades i que estan en diferents empreses.

Els i les treballadores també han entès que l’única manera de colpejar era amb una vaga indefinida. La majoria sindical ha intervingut per intentar convertir la vaga indefinida en aturades parcials, han amenaçat els i les vaguistes dient-los que la vaga era il·legal, tot negociant amb la patronal a esquenes de les assemblees i els comitès de vaga.

La vaga és atacada contínuament i contínuament recupera la seva força. Però els i les vaguistes s’enfronten a un enemic molt poderós, des d’una situació molt precària. L’estratègia de Telefónica-Movistar és esperar que els i les vaguistes hagin de pagar el lloguer, l’energia, l’aigua, la hipoteca i la benzina pels piquets, que no puguin fer-ho i hagin de tornar a treballar.

Estant rebent pressions de tot arreu, de les empreses, del seu entorn familiar a vegades. No es pot permetre que la vaga mori perquè no poden fer front a les necessitats bàsiques. Cal socialitzar el conflicte, cal ajudar-los a resistir perquè si guanyen els i les vaguistes, guanya la justícia i, amb ella, la dignitat de totes les persones.

Es pot col·laborar amb la caixa de resistència, fent aportacions i difonent-la:
Catalunya: ES40- 1491-0001-23-2130519024

Related Articles

Deixa un comentari