Vaga indefinida per denunciar Telefònica, per drets bàsics de salari i condicions laborals

No Comment

Tècnics de contractes, subcontractes i autònoms de Telefònica-Movistar en Vaga Indefinida, des del 7 d’Abril 2015 a tot l’Estat espanyol

Protesta de les vaguistes contra Telefònica i les seves pràctiques antisobreres i antisocials. Protesta de les vaguistes contra Telefònica i les seves pràctiques antiobreres i antisocials.

El nou contracte que intenta implantar Telefònica ha estat la gota que vessat. La conflictivitat ha arribat amb la reducció de condicions que es produeix cada any i, ara ja, ha estorat. Els sindicats AST, CO.BAS i CGT han convocat la vaga indefinida a nivell estatal incloent-t’hi totes les contrac­tes i autònoms. CCOO i UGT han convocat 2 dies setmanals a partir del 15-16.

Els treballadors autònoms als quals les pròpies contractes i subcontractes lloguen eines i vehicles, contractats per 2 o 4 hores diàries però que es veuen obligats a treballar fins a 12 hores cada dia, tots els dies de la setmana, per poder arribar a cobrar 800€ nets, són l’expressió màxima de la precarietat en la primera multinacional de l’Estat en termes de beneficis. Els de plantilla (Abentel, Cotronic, Cobra, Comfica, Elecnor, Teleco, Dominion, Liteyca, etc.) amb un conveni del metall que no es compleix, també estan precaritzats amb un sistema de barems que no els permet superar el mileurisme, amb hores extres no pagades.

Aquesta vaga afecta directament als clients de Telefònica perquè l’empresa és la responsable de les pèssimes condicions de treball de les empreses dites “col·laboradores”, i és la que insta a les empreses a disminuir les seves plantilles augmentant el nombre d’autònoms, pràctica que fins i tot ha estat qualificada com de “cessió il·legal” per part de la Inspecció de Treball.

La divisió de la plantilla que Telefònica ha realitzat, segregant a 1.500 treballadors en més de 600 empreses a Catalunya, va contra qualsevol concepció present i futura d’ocupació digne que es pugui imaginar. Qui la promou són els mateixos directius milionaris que callen davant la corrupció de Urdangarín des de la pròpia seu de Telefònica i els que fitxen l’ínclit Rodrigo Rato després de l’escàndol de Bankia. Els mateixos que decideixen treballar amb paradisos fiscals, en els quals hi ha comptes de Telefònica; i que obren les portes giratòries als polítics del PP i PSOE, fent-los entrar en la roda que destrueix la democràcia i la dignitat.

Les reivindicacions a Telefònica i la patronal que agrupa les empreses del sector Telecomunicacions:

Retirada del contracte mercantil que imposa Telefònica i un acord per a eliminar la precarietat
-Mateix treball, mateix salari; unificació de condicions de jornada i salari a tot l’Estat espanyol. 1.700€ nets per mes.
-Incorporació a plantilla dels autònoms que ho desitgin, en cas d’improcedència del dret del treballador a la readmissió.

Els i les treballadores en vaga demanen a la ciutadania. Han imprès uns bons de 2 i 10€, al temps que han obert un Compte corrent del comitè de vaga contra Telefónica-Movistar

http://teleafonica.blogspot.com.es/

Related Articles

Deixa un comentari