Clam massiu per una gestió pública de l’aigua

No Comment

Els carrers de Terrassa s’omplen en favor de la gestió pública de l’aigua en un acte que va aplegar fins a 3.000 persones segons fonts de la Policia Municipal.

La manifestació, que va començar a les 12h del migdia a la Estació del Nord, va estar encapçalada per representants de les dues entitats convocants, Taula de l’Aigua i Aigua és vida, i portava el lema “Per una gestió pública i democràtica de l’aigua”.

A continuació hi anava la segona capçalera que comptava amb una àmplia representació política amb l’alcalde Jordi Ballart i els regidors del PSC, Terrassa en Comú, ERC i CUP. A la convocatòria també van assistir l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, diputats del Parlament de Catalunya com Xavier Domènech, de En Comú Podem i Anna Gabriel de CUP, i Joan Tardà, portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats.

La marxa blava, que va transcorre de manera festiva, va baixar pels carrers del Nord i Sant Pere, fent una petita aturada al davant de les oficines de la Mina i acabant al Raval, on es va iniciar el torn de parlaments amb els representants de les entitats organitzadores i membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre entre d’altres.

En declaracions posteriors a la premsa, l’alcalde de Terrassa va insistir en que que un dels objectius d’aquesta convocatòria era “crear un precedent en la lluita per a la municipalització de l’aigua arreu del país” i és que, tal com explicava Miriam Planas, de Aigua és Vida, la gestió de l’aigua a Europa és pública en un 70% mentre que a Catalunya aquesta xifra arriba només al 20%. La manifestació per la municipalització de l’aigua a Terrassa, doncs, busca corregir aquesta anomalia i ha estat plantejada en tot moment com la primera de altres manifestacions que hi haurà a tota Catalunya.

Related Articles

Deixa un comentari