Clandestina és la primera novel·la de la terrassenca Cristina Redondo

No Comment

L’autora s’instal·la en la psicologia femenina per passar d’un personatge a un altre i endinsa el lector al món de les agents infiltrades que s’enfronten amb un món ple de corrupció. El segell editorial Caligrama ha estat l’encarregat de la publicació.

El passat 8 de febrer va tenir lloc la presentació de la primera novel·la de l’egarenca Cristina Redondo, que porta per títol Clandestina. Redondo va estar acompanyada pel President del Club Natació Terrassa, Jordi Martín, el detectiu privat, professor de les universitats de Salamanca i Valencia i CEO a Infodetec, Enric Arranz i el crític literari José Antonio Aguado. Aquest últim defineix els personatges que ha reat Redondo com a “sospitosos i braços executors” i afegeix que “els agrada viure al límit del risc”. I és que la novel·la és una crònica negra que ens parla sobre la destrucció de la política. És intel·ligent, entretinguda i cruel i, tal com afirma Aguado, el lector “addicte al thriller hi trobarà una paràbola del nostre sistema”.

L’autora va presentar i signar exemplars de la novel·la al Club Natació Terrassa. El llibre es pot llegir en català i en castellà.

Irina Paulova és la protagonista d’aquesta història; es tracta d’una agent infiltrada en una agència veneciana. Paulova té unes ganes irrefrenables per matar, sorgides de les ferides que no ha tancat i que alimenten aquest instint. La venjança, però, sempre es serveix freda i no és mai com un s’espera. És per això que Redondo s’introdueix dins del món de la psicologia femenina per saltar d’un personatge a un altre i portar-nos fins a dins del món de les agents infiltrades que treballen i s’enfronten a un món ple de corrupció. Es tracta d’una tasca de meditació sobre un sistema polític on els serveis secrets s’encarreguen de netejar tot allò que no els interessa. Els protagonistes no tenen cap mena de recança en fer servir qualsevol classe de trampa, des de la crueltat fins a l’erotisme. Com molt bé explica Aguado, “el mèrit de l’autora és transformar una gran bossa de putrefacció política en un retrat d’unes dones que es busquen a elles mateixes en l’aventura del dia a dia”.

La novel·la conté grans dosis de poètica que es combinen amb l’acció i donen ritme al llibre. I és que, tal com exposa José Antonio Aguado, “la Cristina Redondo és una escriptora que ve del camí de la poesia i és per això que cuida tant el llenguatge”. I és que Redondo prové del camp de les Ciències Empresarials, les Relacions Públiques i el Màrqueting però en paral·lel sempre ha sentit una gran passió per la literatura. Des de molt jove escriu textos de ficció i col·labora amb alguns mitjans. Actualment parla d’actualitat, literatura, tendències o qualsevol tema que considera rellevant a la seva columna Il dolce far niente del Diari de Sant Quirze.

Actualment Redondo està centrada en l’escriptura de la seva segona novel·la, un thriller ambientat dins del món de l’art amb relats curts. Per seguir la seva producció literària, es pot consultar la seva web personal.

Deixa un comentari