El poeta Joan Vinyoli homenatjat a Terrassa

No Comment

Per als amants de la bona literatura, aquest 2014 és l’Any Vinyoli, en commemoració del centenari del poeta Joan Vinyoli i del trentè aniversari de la seva mort, el 1984.Vinyoli

Des del seu primer llibre, Primer desenllaç (1937), fins als dos darrers, Domini màgic (1984) i Passeig d’aniversari (1984), Joan Vinyoli va publicar en total disset obres que reflecteixen la seva existència apassionada i la creença en la poesia com a via de coneixement.

Doncs bé, a Terrassa, Amics de les Arts i Joventuts Musicals està celebrant intensament aquest centenari. El mes de maig passat el Grup Literari d’Amics de les Arts va presentar a la Nova Jazz Cava el recital-conferència Joan Vinyoli i el seu domini màgic, a càrrec de Jaume Aulet i Tomàs Nadeu, acompanyats a l’acordió per Àlex Martín i sota la direcció escènica de Pepi Sabrià, i ara, aquest dijous 16 d’octubre, presenta un nou espectable, Vida Vinyoli, interpretat per Feliu Formosa i Cinta Massip, acompanyats a l’acordió per Joan Alavedra. El preu de l’entrada és de 3 euros, però es gratuïta per als socis i sòcies de l’entitat i per a totes les persones d’economia precària.

En els propers mesos, el Grup Literari d’Amics de les Arts presentarà tres activitats més dedicades a homenatjar aquest gran poeta, que va ser reconegut amb diversos premis literaris, com el de la Crítica de Serra d’Or (1976, 1977, 1981 i 1985), el Premio Nacional de las Letras (1985) i el Ciutat de Barcelona (1985) per una obra d’elevada exigència formal i moral.

Related Articles

Deixa un comentari