En defensa de la sanitat pública a Terrassa, més de 40 organitzacions presenten el manifest per la manifestació del 14 gener

No Comment
Representants de les 42 entitats que signen el manifest van presentar aquest el dilluns 9 de gener al Raval de Montserrat. Foto: favt

Representants d’algunes de les 42 organitzacions adherides al manifest en defensa de la sanitat pública a Terrassa van llegir aquest manifest i cridar a una participació massiva en la manifestació del dissabte 14 de gener a la ciutat. La Federació d’associacions veïnals, la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Terrassa-Marea Blanca, Metges de Catalunya, CCOO, el Moviment per les Pensions Dignes, la Taula de l’Aigua, el Casal de la Dona, entre altres entitats locals i comarcals, conformen aquesta significativa representació ciutadana que aposta de manera decidida per frenar el deteriorament de l’assistència sanitària, especialment als CAP. “Ens hi va la vida!”, van emfasitzar en la lectura del manifest presentat ahir dilluns al Raval de Montserrat.

Manifest en defensa de la sanitat pública a Terrassa

Terrassa viu una situació d’emergència sanitària. Sent una de les ciutats més poblades de Catalunya, tenim les pitjors dades de gestió sanitària en les llistes d’espera, per a les proves diagnòstiques, per accedir a l’atenció primària…, unes urgències col·lapsades i deshumanitzades amb un personal sanitari desbordat, treballant amb pocs recursos i amb unes condicions laborals precàries. Tot això, genera un patiment que afecta la salut de la ciutadania, a més del risc de no detectar a temps patologies que poden ser greus o derivar en complicacions per manca d’atenció.

Per aquesta realitat que patim, les entitats signants cridem a dir prou, a que cal defensar el nostre sistema públic de salut, a reclamar el dret a una atenció sanitària digna i de qualitat, i a acabar amb la precarietat dels seus treballadors i treballadores.

Exigim a les administracions compromisos i solucions JA!!!!

Demanem que el 25 per cent del pressupost es destini a l’ATENCIÓ PRIMÀRIA. Els Centres d’Atenció Primària (CAP), són molt importants en la prevenció i promoció de la salut. Fer un correcte seguiment dels pacients i assegurar el benestar de tots i totes requereix d’uns recursos que les administracions, actualment, no hi dediquen.

Demanem recuperar uns serveis de proximitat, que siguin una referència. L’atenció amb personal suficient perquè les visites puguin realitzar-se en les primeres 48 hores, com estableix la pròpia Generalitat de Catalunya.

Ara més que mai, calen més recursos per a les unitats de salut mental, millorant la qualitat de l’atenció per tal d’evitar patiments innecessaris, tant a pacients com a familiars.

Exigim uns serveis de pediatria de referència a cada CAP. La salut dels nostres infants és molt important, és el nostre futur. Volem uns serveis d’odontologia suficients i adequats per a tota la ciutadania, d’accés universal als nostres Centres d’Atenció Primària.

És primordial a Terrassa un CUAP (centre d’urgències d’atenció primària) amb personal propi, dimensionat al volum de població de la ciutat, amb servei 24 hores al dia i 7 dies a la setmana, que ajudi a descongestionar el col·lapse de les urgències i faciliti l’accés al sistema sanitari.

Exigim la construcció d’un nou CAP NORD, que actualment té unes instal·lacions sanitàries obsoletes i amb mancances d’espai, per la dignitat de l’atenció sanitària que ens mereixem.

Estem en desacord amb que el CAP CAN ROCA es gestioni de forma mixta (CST-Mútua), ja que perjudicarà els usuaris amb problemes burocràtics i administratius, i agreujarà les llistes d’espera, ja de per si inacceptables. Mútua és una organització privada, on el CATSALUT ha permès que prevalgués l’interès econòmic de Mútua quedant-se l’atenció dels especialistes, per sobre de l’interès sanitari de la ciutadania.

I tot això només es pot fer en un sistema sanitari públic que millori de forma substancial les condicions laborals i retributives dels seus professionals, que es troben molt per sota de les condicions que ofereixen els països del nostre entorn en relació a la responsabilitat que assumeixen, i que posi límits al nombre de visites/dia que han d’assumir les facultatives i facultatius consensuat amb elles/ells, podent garantir una atenció de qualitat a la població i preservant la seguretat clínica dels pacients i la salut física i emocional del personal sanitari que els atén.

El sistema sanitari públic és la nostra garantia de qualitat de vida, és un dels pilars de l’estat del benestar, no és patrimoni de cap partit polític ni ideologia, l’hem de reclamar entre tots i totes. Per això, defensem un sistema sanitari públic, sostenible, pròxim i de qualitat, amb suficients recursos humans i tecnològics per atendre la població.

ENS HI VA LA VIDA!

MOBILITZA’T PER LA SANITAT PÚBLICA!

VINE A LA MANIFESTACIÓ DEL 14 DE GENER!

COMISSIÓ D’ENTITATS PER LA SANITAT PÚBLICA A TERRASSA

Adhesions al Manifest, ACTUALITZAT AMB 75 ENTITATS:

1. Associació de Propietaris Torrent de les Carbonelles
2. AV Ca n’Anglada
3. AV CA N’Aurell
4. AV Can Boada del Pi
5. AV Can Jofresa
6. AV Can Palet
7. AV Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri
8. AV Can Tusell
9. AV Cementiri Vell
10. AV Ègara
11. AV La Cogullada
12. AV La Maurina
13. AV Les Arenes, La Gripia i Can Montllor
14. AV Les Martines
15.AV Lluís Companys
16. AV Nova Can Parellada
17. AV Roc Blanc
18. AV Poble Nou – Zona Esportiva
19. AV Sant Llorenç
20. AV Sant Pere
21. AV Sant Pere Nord
22. AV Segle XX
23. AV Torrent d’en Pere Parres
24. AV Torre-sana
25. Av Torres de Can Parellada
26. AV Xúquer
27. Associació de Salut Mental
28. ACAF (associació catalana d’afectades i afectats de fibromiàlgia i d’altres Síndromes de sensibilització central)
29. Casal de la Dona
30. CCOO
31. CCOO del CST
32. Col·lectiu Ciutadà Cuidem Ca n’Anglada
33. Col·lectiu Parados Terrassa
34. Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana
35. IaioFlautes Terrassa
36. Federació d’Associacions Veïnals (FAVT)
37. Metges de Catalunya
38. Metges de Catalunya al CST.
39. Metges de Catalunya a l’atenció Primària de a mutua de Terrassa.
40. Moviment Pensions Dignes Terrassa
41. Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (PDSPT) / Marea Blanca
42. Prou Barreres
43. Sindicat d´Activitats Diverses de la CGT de Terrassa
44. SOM Matadepera
45. Taula de l’Aigua
46. Associació Comerciants ca n’Aurell
47. Associació de Col·leccionistes de Terrassa
48. MPPD Moviment per unes pensions públiques i dignes de Rubi
49. Rubí per la Sanitat.
50. Marea Blanca Sant Cugat.
51. Marea Blanca Catalunya.
52. Dones d’ Aigüa Terrassa
53. UGT del Cst
54. Sección sindical Usoc del colectivo de comedores escolares de Terrassa.
55. Plataforma de pensionistes de Sant Cugat
56. Grup de dones d’Egara
57. Gam Vallès (Grup d’atenció a Víctimes de maltractaments)
58. Tots contra la Histiocitosi
59. Associació Cors Lluitadors de Deuchenne
60. PAH Terrassa
61. UGT Vallès Occidental
62. CNT
63. Club de jubilats de Sant Llorenç
64. Associació Casal gent gran Ca N’Anglada.
65. UGT Terrassa
66. CONFAVC, Confederació d’associacions veïnals de Catalunya.
67. Sad Terrassa
68. Colectivo sin Vivienda Terrassa
69. Lucha por una sanidad digna, Castellar del Vallès
70. Plataforma per la Maurina.
71. Asociación Cultural Andaluza Amigos de la Santa Cruz de Canjáyar
72. Sección Sindical de UGT en ambulancias Falck.
73. Hermandad Rociera Santa María de Las Arenas Voces del Camino de Terrassa
74. Casal la Tafanera
75. Sindicat de Llogateres

 

 

Related Articles

Deixa un comentari