Es presenta el llibre “Anarquismo es movimiento. Anarquismo, neoanarquismo y postanarquismo” a Amics de les Arts

No Comment

AnarAquest dimarts, 21 d’octubre a les 19:00h, es presenta a Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Sant Pere, 46, primera planta) el llibre Anarquismo es movimiento. Anarquismo, neoanarquismo y postanarquismo.

Tomás ibáñez és un conegut militant llibertari que va iniciar la seva activitat política a França, a la dècada dels 60, dins de grups juvenils anarquistes francesos i de joves exiliats espanyols i que, sense interrupció,  la continua hores d’ara vinculat al sindicat CGT.

Al costat d’aquesta intensa activitat social i política de tarannà llibertari, Tomas Ibáñez és també conegut pels seus nombrosos treballs d’investigació en psicologia social, especialitat de la qual va ser catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona, i per la seva tasca d’agitador intelectual en el camp de la difusió d’una cultura crítica.

En aquest llibre, Tomás Ibáñez planteja que en el moment present hi ha una forta expansió de l’anarquisme precisament fora dels límits dels diversos moviments i corrents que s’autodefineixen com a pròpiament anarquistes, i que aquest nou anarquisme constitueix una mena de gresol on es combinen diverses tradicions.

Entre d’altres característiques, destaca un fort immediatisme que comporta un important treball de resignificació de la revolució i de l’imaginari revolucionari. La revolució comença ara no per l’aplicació d’un programa teòric que portarà no se sap quan a un “gran dia”, sinó per conjunt de pràctiques socials i individuals aplicades en el dia a dia de la vida quotidiana dels nous anarquistes.

Tomás Ibáñez també dedica un bon grapat de pàgines a parlar d’uns corrents postanarquistes on el pensament postestructuralista s’ha empeltat al tronc del llibertarisme per donar nous fruits.

A l’acte també participaran —i dialogaran amb l’autor i els assistents— Àngel Bosqued, antic Secretari General de la CGT de Catalunya i actualment Secretari de Relacions Internacionals al Secretariat Permanent de la CGT, i Josep Maria Casasús, un conegut professor de filosofia terrassenc.

Related Articles

Deixa un comentari