Exposició d’homenatge a Isidre Òdena a Amics de les Arts

No Comment

Isidre Ódena

 

Aquest dissabte 8 de novembre, a les 19:00, s’inaugura a Amics de les Arts i Joventuts Musicals una exposició d’homenatge al pintor Isidre Òdena (Terrassa, 1910-2008), el soci número 1 d’Amics de les Arts l’any 1927 i la persona joveníssima que va deixar que el seu estudi  fos la primera seu de l’entitat.

Òdena,  als tretze anys, ja es va inscriure a l’Escola d’Arts i Oficis, sota el mestratge del mestre Tomàs Viver, i als divuit anys les seves pintures ja s’havien exposat a Terrassa, Vic, Mataró, Figueres i Perpinyà. Als vint-i-un, l’any 1931, va aconseguir una beca de l’Ajuntament de Terrassa que li va permetre realitzar un viatge d’estudis a França i Bèlgica. Durant la seva estada a França, dues de les seves obres es van exposar al Saló de Tardor de París, una distinció a l’abast de pocs.

La seva obra, d’arrel impressionista i carregada de lirisme, va ser molt apreciada tant pel públic català, espanyol, francès i anglès, i això li va permetre viure professionalment de la pintura, tot i que també es va dedicar a l’ensenyament de manera esporàdica.

Del 8 al 27 de novembre de 2014
De dimarts a diumenge, de 19h a 21h.
Sala d’Exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals
C/ Teatre, 2  08221 Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari