La CUP aposta per la sobirania i la ruptura per entrar a l’Ajuntament

No Comment
DSC_0411 A la taula: Maria Sirvent, Marcel Taló i Emili Díaz

El projecte polític de la Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa és de llarg termini, pretén crear alternativa des del carrer i no només des de les institucions. Aquests aspectes són els que van voler recalcar els militants de la CUP en la roda de premsa feta ahir al Casal Popular l’Atzur, com a propostes principals de cara a les eleccions del mes de maig. La CUP insisteix doncs en la seva “aposta rupturista, amb polítiques que superin les mesures d’emergència social, i que situï “en el centre de l’activitat política el benestar de les persones.” Això sí, que vagi més enllà de la fita electoral del 24 de maig.

Els portaveus que van intervenir van informar que actualment estan duent a terme la fase de Desfilant Terrassa (en al·lusió al seu passat fabril i tèxtil), per fer una “anàlisi de l’estat de la ciutat”, i que tindrà una fita clau en l’assemblea oberta fixada per al proper dissabte 28 de març (10 hores, Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany). Seguidament, arribarà la fase Teixint Terrassa, d’on sortiran les propostes per confeccionar un programa electoral. Aquest dia s’aprovarà també el codi ètic impulsat per la formació adreçat als representats que formin la llista. La formació local ha encetat un procés participatiu per determinar les persones que s’inclouran a la llista electoral de les municipals. Des de fa dies, qualsevol persona pot proposar, de manera oberta, el nom de deu persones, cinc dones i cinc homes (per assegurar la paritat), aptes per formar part de la llista, siguin membres de la CUP o no. Es pot accedir lliurement al formulari per proposar noms per a la llista a la seva web. D’aquesta forma, la llista amb els noms que encapçalaran la candidatura es determinarà a l’assemblea del proper dia 28.

Les mesures d’emergència social són insuficients

Els eixos del programa electoral giraran al voltant del concepte de sobiranies. Aquestes propostes es treballaran amb 9 grups de treball, que abasten les sobiranies productiva, cultural, energètica, residencial, alimentària, popular, de l’espai públic, nacional i reproductiva, de cures i afectes. De fet, dies enrere va tenir lloc un acte obert al voltant de la sobirania residencial. Respecte a les possibilitat de pactes post-electorals, des de la CUP reconeixen que el seu projecte és molt ambiciós, per la seva aposta de ruptura i de transcendir les institucions, i que per tant qualsevol pacte ha de passar per acords que assumeixin aquestes premisses.

Related Articles

Deixa un comentari