[Salvador Pérez] La famosa “derogació” de la Llei Mordassa

No Comment

Davant de la previsió d’alguns esclats de manifestacions d’una ciutadania farta de mesures polítiques contraproduents i d’una crisi cada cop més complexa, el govern del PP aprova la Llei de Seguretat Ciutadana, anomenada Llei Mordassa. L’objectiu controlar la ciutadania i reforçar el paper dels cossos de repressió de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), i donar també eines a la Judicatura per a garantir la repressió i el control social.

Una Llei plenament programada al servei de la repressió de l’Estat en contra de la dissidència i les lluites i reivindicacions socials. Els drets de llibertat de manifestació i d’expressió queden plenament tocats amb unes mesures del tot reaccionàries i al servei de l’extrema dreta policial i judicial. Cal tenir en compte que una part important de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Exèrcit i Judicatura, a més de pertànyer a l’Estat corrupte, són votants de l’extrema dreta franquista, com PP i Vox.

El president del govern, Pedro Sánchez, va dir per activa i passiva, que quan arribes al govern, la derogaria. Però com passa sempre, el Psc-PsoE, no té cap credibilitat, i al final, s’ha fet una proposta de modificació de la Llei, reduïda, per a evitar un enfrontament amb les forces d’inseguretat i la judicatura més reaccionaria. O sigui, hem oblidat allò de “derogació”, per mínima modificació.

Resultat final, que la Llei vergonyosament es mantindrà a tots els efectes, i les promeses electorals se les emporta el vent. Si en comptes de reformes, s’hagués derogat, el problema s’hauria resolt. Però ja se sap que el PsoE-Psc és un cagadubtes permanent, sobretot, quan afecta els sectors indicats. Encara recordem les manifestacions policials contra la modificació de la Llei, dient que quedaven desprotegits, pobrets. I que no podien continuar repartint garrotades i bales contra els manifestants d’esquerres i independentistes. I com no podia ser d’una altra manera amb el suport explícit i present dels salva pàtria de PP, Vox i Ciudadanos.

Llavors va aparèixer públicament, l’impresentable d’extrema dreta, el Sr. Grande Marlasca ministre de l’interior, indicant, que només farien una modificació puntual de la Llei, que en cap cas, s’havien plantejat derogar res, i menys deixar indefensos els cossos policials.

Per això, el PsoE-Psc, no han tingut gens d’interès a negociar res, i menys la derogació que era el més fàcil. Resultat, que han perdut la votació a la Comissió, amb la felicitat de l’extrema dreta, PP, VOX i Ciudadanos, i el trist paper d’ERC i Bildu. I el paperot de Podemos, que ja no sap quin paper fer. I el que és pitjor, ahir els sindicats policials, a les comissàries i casernes de la guàrdia civil, estaven plens de felicitat i el cava anava per a tot arreu. La impunitat havia guanyat, la repressió continuaria contra alguns sectors, i tenien de nou mà lliure per a seguir repartint garrotades, i ben protegits.

I les esquerres? I ara què? Encara pensen alguns que el PsoE-Psc son d’esquerres i al servei de la ciutadania, o al servei de la impunitat i dels de sempre. Per tant, la llibertat d’expressió, de manifestació, la repressió, la impunitat i la violència de l’estat segueix garantida. Manifestants, cantants, artistes i ciutadania, podran ser atacats lliurement, i jutjats per atemptar contra l’autoritat en qualsevol de les modalitats de la Llei, sota la interpretació i impunitat d’un membre de les forces d’inseguretat de l’Estat, ben protegits per la Judicatura.

Un ridícul total, i perquè després es queixin que la ciutadania cada cop està més allunyada de la política, dels polítics professionals i els seus partits. Una vergonya i una panda d’impresentables sense ètica, ni escrúpols. Les imatges de la Comissió amb els representants de VOX, PP i Ciudadanos cridant de felicitat, fa mal als ulls, i a tots i totes aquelles persones que porten patint la Llei, multes, presó i garrotades impunes, i aquells immigrants que els retornen en calen amb tota impunitat, ens fa vergonya i tristor.

I mentrestant, l’Estat corrupte, segueix amb tota impunitat, les seves clavegueres inventant el que calgui, infiltrant-se dins les entitats i col·lectius, generant incerteses i falsedats, i no passa res. Algú podria fer una Llei contra la impunitat de l’Estat i les seves institucions, que protegís a la ciutadania dels corruptes i impresentables.

Senzillament, els pocavergonyes han guanyat de nou, i espero i desitjo, que ningú oblidi el trist paperot dels que s’anomenen “d’esquerres”, i que d’aquí a quatre dies ens vindran a vendre la moto per un vot, llavors els hi hem de recordar on se’l poden posar.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari