Teresa al País de les Meravelles

No Comment

Teresa Sànchez – Roca torna a portar al TNT el relat itinerant Charles, Alice and Me, una peça íntima i personal produïda per LaGunter.


Hi entres i t’hi vols quedar. Com quan és ple hivern i fa fred i el dissabte a la tarda no vols sortir de sota de la manta. Aquesta és la primera impressió quan entres a l’Escola de teatre Les Pisanes i et trobes la Teresa Sànchez – Roca convertida en Alícia i caient avall sense aturador. Mentrestant, un seguit de frases expliquen la caiguda amb records i sensacions. I arriba al final. El viatge comença.

Un fil de música delicat condueix per dins de l’escola fins a la sala dels records. L’esmento d’aquesta manera perquè crec que hauria de tenir ja sempre aquest nom. Els records personals de l’artista recollits durant 30 anys surten a la llum. Alícia al país de les meravelles és el centre d’aquest bonic relat itinerant. D’una maleta ben grossa en surten llibres i contes de totes les mides i colors possibles, alguna peça de roba i objectes com una obra de teatre escrita per un antic professor de teatre que, de moment, mai s’ha arribat a representar. L’univers del personatge de Charles Dogson (conegut com a Lewis Carrol) sembla no tenir final. I un dubte ronda per l’ambient: què s’haurien dit en una trobada després d’anys de no veure’s?

Entre parets blanques, llums de sobretaula i biombos s’arriba a la sala del te presidida per tassetes minuciosament col·locades per a l’ocasió. Els personatges (o no) de Lewis Carrol i Alice Liddel es construeixen seguint el relat de l’actriu i donen pas a l’hora del berenar. Una pila de tasses en forma de font de te anuncien que el pastís pot tallar-se “ni en triangles ni en quadrats i abans que s’acabi la música” i, amb grata sorpresa, els assistents es miren i s’hi posen.

Cau la llum de la tarda i l’escena final es presenta davant del públic per tancar aquest viatge de fantasia: la Teresa regalant un petit monòleg entre el seu Charles Dogson i la seva Alice, ara ja adults. La culminació perfecte a un recorregut marcat per un to íntim i personal d’una actriu que porta compartint 30 anys de vida amb l’Alícia al país de les meravelles.

 

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari