XXIII Festa de l’esplai del Moviment d’Esplai del Vallès , a Castellar, 6 i 7 maig

No Comment

festa-esplai-vallee

Enguany el Moviment d’Esplai del Vallès celebra la seva vint-i-tresena Festa de l’Esplai al Vallès, adreçada en primer terme a tots els infants, joves i monitors/es dels esplais del MEV, però també oberta a tota la societat en general, des d’altres entitats educatives o culturals fins al públic en general. Les Festes de l’Esplai s’han organitzat històricament a diverses poblacions i indrets de tot el Vallès (Sabadell, Terrassa, el Parc de St. Llorenç del Munt, Cerdanyola, Rubí, Sta. Perpetua de la Mogoda, Polinyà, Mollet del Vallès, Montmeló o Montornès). Aquest cop el municipi que ens acull és Castellar del Vallès i es celebrarà els dies 6 i 7 de maig a la Plaça Catalunya.

Una Festa per fomentar la relació entre entitats i reivindicar el lleure educatiu

La Festa de l’Esplai, a més d’una jornada lúdica, festiva i d’espai de trobada entre les nostres entitats i oberta als veïns i altres entitats del municipi on es realitza, volem que esdevingui un gran referent per al reconeixement social i de les institucions de la important tasca que les entitats de lleure duem a terme dia rere dia, una jornada que serveixi per reivindicar el valor i la importància del lleure educatiu en la nostra societat, el qual, creiem, ha de ser un dret per a tots i cadascun dels infants.

botomalarrassa

Les activitats

Les activitats i actes previstos són els següents:

-11:00h: Arribada dels esplais a les escoles a deixar motxilles. Les deixem a les escoles més properes separades per colles.

-11:30h: Jocs de coneixença.

-13:00h: Acte reivindicatiu.

-13:30h: Dinar.

-14:30h: Estona lliure.

-15:30h: Activitats de tarda (per grups d’edat).

-17:30h: Grup d’animació.

-18:30h: Berenar.

-19:00h: Agafem les motxilles i anem cap a les escoles corresponents.

Acampada:

-19:30h: Arribem a les escoles i ens instal·lem.

-20:30h: Sopar.

-22:00h: Activitat de nit.

-23:00h: Dormir (petits).

-02:00h: Dormir (joves).

-08:00h: Despertada.

-08:30h: Recollir les motxilles.

-09:00h: Esmorzar.

-09:45h: Recollir instal·lacions.

-10:30h: Tornada a casa.

Relació entre esplais del Moviment

Aquesta festa suposarà la cloenda del curs i l’objectiu és conèixer als altres esplais del moviment. Es farà una activitat prèvia a la festa entre parelles d’esplais, on s’hauran d’explicar un joc mútuament a través d’un vídeo, presencialment o com vulguin. El dia de la festa apareixerà una exploradora amb un mapa de símbols que representen a les entitats. Aquestes hauran d’aconseguir-los tots perquè saber on estan.

Què és el MEV?

El MEV és una associació d’esplais del Vallès amb voluntat de coordinar i promoure els centres educatius en el temps lliure infantil i juvenil de la comarca. En aquests moments, amb 21 anys d’història al darrere, el MEV agrupa 22 entitats de poblacions diverses (Sabadell, Terrassa, Castellar, Ullastrell, Cerdanyola, La Llagosta, Mollet, Montmeló, Montornès i Vallromanes.

Related Articles

Deixa un comentari