[CGT – Terrassa] La vaga del 8 de març a Terrassa: un èxit del feminisme combatiu!

No Comment

 

El 8 de març de 2018 serà recordat a Terrassa com una fita històrica pel que ha representat la celebració de la vaga general feminista a la nostra ciutat. Cal qualificar-la com a un gran èxit ben merescut pels col·lectius i persones que a títol individual porten anys creant consciència reivindicativa i treballant en la defensa dels drets de les dones des d’un punt de vista anticapitalista.

Malgrat que el seguiment de la vaga als centres de treball hauria hagut de ser més gran, milers de persones ens vam manifestar pels carrers del centre de la ciutat amb una gran exhibició de força  per denunciar tant la discriminació laboral i l’assetjament sexual que patim les dones als centres de treball com per reivindicar el valor del treball domèstic i d’atencions i cures, que tradicionalment ha estat invisibilitzat i menyspreat per la societat.

Proposem que el comitè de vaga feminista es constitueixi en una coordinadora permanent que consolidi la feina feta i que permeti anar concretant la lluita contra aquest sistema patriarcal i capitalista.

Les companyes i companys de la CGT de Terrassa, com a membres d’aquest sindicat combatiu, ens sentim ben satisfetes d’haver col·laborat en aquest esdeveniment i d’ haver mantingut una bona entesa amb els col·lectius feministes terrassencs. Remarquem el clima de debat, organització i treball que hi ha hagut a les assemblees obertes del comitè de vaga feminista de Terrassa on hem pogut participar al costat d’altres sindicats de classe i combatius, alguns col·lectius feministes de Terrassa i dones que,sense ser de cap organització, han treballat incansablement per tal de fer gran aquesta jornada de vaga.

Tanmateix, denunciem  el paper d’algunes organitzacions sindicals, com UGT i CCOO, que han fet tot el possible per tenir satisfetes a les organitzacions patronals creant confusió amb la convocatòria d’unes aturades simbòliques i pretenent a posteriori atribuir-se l’èxit de la vaga.

Denunciem especialment la violència mostrada pel dispositiu de Mossos d’Esquadra contra el piquet informatiu que va actuar de manera pacífica el matí del 8 de març. El dispositiu, format exclusivament per homes, es va mostrar violent, paternalista i masclista.  Una violència i una pressió inadmissibles que van utilitzar contínuament dificultant el normal desenvolupament d’un piquet informatiu i que no vam veure en les dues últimes vagues generals que hem viscut a Catalunya. Entenem doncs que amb la seva actitud, seguint les ordres dels seus responsables polítics, han demostrat que les institucions governamentals tenen molta por del potencial polític de la lluita feminista i de la fermesa de la voluntat de les dones conscients i combatives, i que per això han volgut generar por amb una exhibició de violència injustificada. 

Tenim clar que no aconseguiran atemorir-nos. El feminisme combatiu s’escampa i arrela fermament a la nostra societat!

Visca la lluita feminista!

CGT – TERRASSA

 

 

Related Articles

Deixa un comentari