El BiTer lamenta les queixes cap als ciclistes

No Comment

El BiTer lamenta les queixes cap als ciclistes

Com a entitat que promovem activament l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport normalitzat a les ciutats, volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones que s’hagin sentit molestes pel mal comportament d’algunes persones ciclistes. Fem una crida a tothom, conductors de cotxes, motos, bicicletes, i altres vehicles, i també les persones vianants, a extremar la precaució, a tenir respecte i empatia cap als altres i al total compliment de les normes de circulació.

Les ciutats necessiten urgentment deixar enrere el model de mobilitat ineficient, perillós i contaminant, per passar a un model on predomini la mobilitat a peu, amb bicicleta i amb transport col·lectiu. Durant aquesta transició, hem de poder solucionar aquestes tensions amb pedagogia, amb més facilitats per als nous transports i amb més restriccions a la circulació dels altres.

Des del BiTer, treballem per fer pedagogia per a una conducció segura i respectuosa dels ciclistes cap a la resta d’usuaris de la via pública i viceversa. Ho fem amb la oferta de cursos de circulació, consells a les nostres sortides, elements de comunicació, etc. També, col·laborem amb el Servei de Mobilitat, la Policia Municipal, TMESA i altres entitats, per garantir el dret dels ciclistes a circular per la calçada, al centre del carril, com qualsevol altre vehicle, i ocupant l’espai que li permet la normativa i que li és imprescindible per a la seva seguretat. Si aconseguim que cap vehicle increpi o toqui el clàxon als ciclistes que van per la calçada, segur que en veurem molt menys a sobre de les voreres.

biter.cat
Associació BiciTerrassa Club

Related Articles

Deixa un comentari