[Francesc Muntada, Pep Tomàs] L’ANC-Terrassa, compromís i respostes

No Comment
ANC entrega mascaretes a l’Ajuntament. Abril 2020 Foto ANC-Trs

Vivim temps extraordinaris. Res és tal com ho havíem conegut fins ara i, fins i tot els més grans, s’adonen que estem en un moment únic de la nostra vida. Un moment en què tot s’atura. Els carrers són buits, les fàbriques estan tancades, els animals silvestres han tornat a la ciutat i nosaltres, persones responsables que estem preocupats per la salut de tota la comunitat, ens mirem aquesta ciutat que desconeixem des de la finestra. #ensquedemacasa

Aquests temps també han fet aflorar la nostra veritable personalitat. En aquests dies veiem persones generoses, que s’hi deixen la pell per trobar solucions que ens ajudaran a tots. I persones roïnes, que es dediquen a desprestigiar els que treballen només perquè no comparteixen la seva manera de pensar.

Des d’Assemblea ens hem proposat aprofitar la generositat d’empreses i persones per mirar d’aportar allò que puguem. Hem aconseguit que una empresa tèxtil ens deixi teixit de cotó homologat per fer mascaretes d’ús no sanitari, de les que portem la gent del carrer. També hem trobat una altra empresa que talla aquest teixit a mida per fer les mascaretes. I un bon gruix dels nostres voluntaris s’han ofert per cosir-les casa. Altres voluntaris s’han posat a disposició de l’organització per, amb els seus vehicles, portar matèries primeres allà on les han de cosir i les mascaretes acabades allà on fan més falta.

En el cas de Terrassa per la Independència ens hem compromès a fer-ne 10,000. Aquesta acció està coordinada amb l’ajuntament de la nostra ciutat i les mascaretes acabades es lliuren al cos de guàrdia perquè les distribueixin on més les necessiten: residències, serveis públics, transports, etc. A banda de les que s’han entregat a l’ajuntament, també s’ha fet un lliurament a una empresa de transport, per protegir les persones que fan arribar els productes essencials a les botigues, i un altre a l’associació «Eines, centre d’adiccions», una associació d’ajuda a persones droga-dependents.

Aquest passat cap de setmana ja s’han lliurat les primeres 3.500 mascaretes. Si el ritme de producció dels nostres voluntaris continua, entre aquesta setmana i la setmana vinent acabarem les 10,000. I continuarem buscant altres maneres de col·laborar per sortir d’aquesta crisi. Entre tots ho farem tot!

Francesc Muntada, Pep Tomàs, responsable de Premsa i Coordinador de l’ANC – Terrassa per la Independència

Related Articles

Deixa un comentari