[Gracia García] Un 28 de juny amb mirada cap endavant

No Comment

La data del 28 de juny commemora els coneguts com disturbis de Stonewall (Nova York), fets que marquen l’inici de la lluita pels drets dels homosexuals i que són el punt inicial i catalitzador del moviment pro-drets LGTBI.

El nom amb el qual en l’actualitat es coneix aquesta jornada reivindicativa i festiva a parts iguals, DIA DE L’ORGULL LGTBI, és molt significatiu ja que l’accepció d’aquesta paraula és molt rellevant del que es vol destacar:

“ORGULL: Satisfacció personal que s’experimenta per alguna cosa propi o relatiu a un mateix i que es considera valuós. “

Les persones han de ser valorades per totes i cadascuna de les seves qualitats, aptituds i actituds, independentment de la seva diversitat afectiva, sexual, expressió i identitat de gènere. Encasellar a les persones pel seu gènere o identitat sexual les despersonalitza i les invisibilitza, ja que les persones som més que el que genèricament ens considerem o de a qui estimem. Les persones ens definim per les nostres accions i actuacions, no per qui estimem o com estimem.

En la nostra societat, on cada vegada és més habitual qüestionar els estereotips “antics”, hem d’eliminar les anomenades etiquetes. Home, dona, cega, sorda, grossa, prima, homosexual …. És impossible definir una persona només amb una paraula, perquè tots som complexos, diversos, perfectes. És molt important que comencem a veure les persones com un tot i no només com una part d’aquest tot, destacant sobre la resta qualitats que la majoria de les vegades són ofensives o limitadores de la persona.

En el col·lectiu LGTBI, aquesta necessitat és encara més evident: només quan siguem capaços d’abandonar els estereotips i els rols que ens marca el patriarcat, aconseguirem normalitzar la diversitat sexual i afectiva així com la identitat i expressió de gènere. Cada vegada es donen més passos per aconseguir una igualtat real i també és cert que una part molt important de la societat cada cop és més conscient de la necessitat de la lluita real per aquesta.

Des de la política hem d’acompanyar a la societat en aquest avenç i és per això que hem de seguir parlant i treballant conjuntament amb la societat civil. Si des de les institucions no els donem veu, sempre hi ha una gran i important part de la població que no està prou representada i és per això que crec que hem d’insistir a la societat civil a no defallir en la lluita pels drets i les igualtats reals de totes les persones, sempre, sense deixar ningú pel camí i sense vulnerar els drets d’altres persones.

Gracia García, Regidora de LGTBIQ

Related Articles

Deixa un comentari