[M. Essemmaa, V. Gutiérrez, O. Vilà] Com a Primàries Terrassa fem propostes

No Comment

Davant la situació d’excepcionalitat que vivim, des de Primàries Terrassa creiem que s’han de crear unes bases per a la recuperació que han de ser sòlides i inclusives. Perquè l’Estat Espanyol no compleix els requisits segons l’OMS, i perquè Catalunya i la nostra ciutat de Terrassa s’ha d’autoorganitzar per fer-ho o no hi haurà recuperació i potser serà irreversible.

Creiem que la resposta política, sanitària, econòmica i social que necessitem demana una gestió de les crisis amb molta cura on les decisions abans de ser preses han d’haver passat per un procés i una metodologia. Cal, per tant, prendre consciència de manera sobirana i amb fermesa, tot comptant amb una informació actualitzada i contínua de la situació de la ciutat; i tot seguit, una valoració de la informació i la seva avaluació amb transparència que permetin marcar un ordre de prioritats sòlides i inclusives per la ciutadania.

Així mateix, cal una presa de decisions amb criteris sanitaris, socials i econòmics, i un pla d’acció sobirà amb base per a cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania i de la ciutat basat en la prevenció, la seguretat i l’autoprotecció ciutadana.

La irresponsabilitat del Govern Espanyol posa en perill la població; la subordinació del Govern Català també. No es compleixen els requisits segons l’OMS per un desconfinament com el que proposen, i el govern de la Generalitat per la seva incompetència no acciona cap mesura efectiva.

En aquest gràfic es pot veure el que ha passat a la nostra ciutat fins ara:

Per aquest motiu, pensem que hi ha d’haver un canvi de visió global, en comptes de pensar en desconfinar, proposem ampliar el confinament físicament dels habitatges a zones reservades i exclusives per diferents col·lectius.

Per poder fer això, cada barri de la ciutat de Terrassa s’hauria de dividir en 3 zones i cada zona tindria el seu propi aforament màxim i franges horàries per poder ampliar la zona de confinament dels habitatges a espais a l’aire lliure.

Aquestes zones quedarien de la següent manera:

Zona A gent gran: Aquesta zona és única i exclusiva per aquest col·lectiu, cap altre col·lectiu pot traspassar aquesta zona, algunes de les persones segurament, necessitaran acompanyament que li demanarien a l’Ajuntament es fes càrrec en posar personal per acompanyar els que més ho necessitin.

Zona B Infants: Aquesta zona és única i exclusiva per infants acompanyats d’un dels pares, tutor legal o familiar major d’edat, és una zona amb aforament limitat i amb una franja horària rotatòria perquè tothom tingui l’oportunitat de passar una bona estona de lleure.

Zona C Esports: Per la resta de col·lectius, pot estar ubicada per la perifèria i l’envoltant del barri on es pugui fer esport amb bicicleta o diferents entrenaments, zona única i exclusiva per això on ni infants, ni gent gran o població vulnerable pot traspassar la zona.

Per tal que es compleixin les mesures de seguretat i d’autoprotecció dels drets civils, demanem activar agents cívics que juntament amb la col·laboració del col·lectiu moviment veïnal en acció vetllarien pel compliment de la seguretat, l’ordre i bon ús cívic de la zona corresponent, així com assegurar-se de què no hi hagi aglomeracions i orientar a la ciutadania si això passes. Sabem que l’Ajuntament de Terrassa disposa d’una brigada de desinfecció dels espais urbans de les ciutats, una bona mesura de protecció seria desinfectar les zones abans del seu ús i després del seu ús.

Perquè aquesta estratègia de confinament ampliat físicament funcioni, demanem a l’Ajuntament de Terrassa que habiliti una de les aplicacions ja existents de participació ciutadana per tal de la ciutadania es pugui apuntar en les franges horàries disponibles per sortir i la zona que pertoca segons col·lectiu.

Com a representants de Primàries Terrassa, garantim que l’organització és posa a disposició de l’Ajuntament i de les entitats cíviques, veïnals, socials i organitzacions locals. Donant el nostre suport i els convidem a formar una comissió ciutadana per tal d’afrontar la crisi de la manera més eficaç i responsable per poder recuperar la vida i l’activitat amb seguretat i protecció. Volem una recuperació econòmica i social i per sobre de tot la salut ciutadana fonamental per una qualitat de vida millor.

Res tornarà a ser igual si no actuem de forma intel·ligent i sobirana. Recuperem la salut, recuperem l’economia, recuperem la nostra vida social, en definitiva, recuperem la ciutat i salvem Terrassa!

Atentament,

Mouad Essemmaa, representant de la Coordinadora Nacional de Primàries Catalunya, Víctor Gutiérrez, portaveu local, Olga Vilà, coordinadora local

Related Articles

Deixa un comentari