[M. Mallafré] A buenas horas mangas verdes

No Comment

Sona el telèfon…

– ¿Bush, tu has pedido perdón por lo de Irak, tal como ha hecho Toni Blair? ¿Sabes quién soy verdad George? (Aznar)

– Pipipipipipipipipipi…

Si a aquestes alçades de la pel·lícula i després de dotze anys, un dels tres canalles de les Açores amb el seu còmplice Barroso demana perdó per la guerra que van provocar a l’Iraq, em resulta difícil de creure el seu reconeixement de culpa. Si a hores d’ara encara no han estat detinguts per crims contra la humanitat, no crec que pugui creure massa en la justícia igual per a tothom.

Exactament per què serveix el Tribunal de la Haia? Doncs diria que té la mateixa credibilitat i prestigi que les resolucions de l’ONU. Paper mullat, frases fetes i poca cosa més. Exceptuant si jutgen a polítics genocides africans o ex iugoslaus, i sobretot els que no segueixen les instruccions de països com Anglaterra o EE.UU. Ara ja només queden uns quants negres que se’ls farà passar per l’adreçador i santes pasqües. Hussein, mort. Gaddafi, mort. Sarkozy i Líbia, res. Bush i Iraq, res. Aznar i Iraq, res. Jueus i palestins, res. Al món -pel que es veu- només existeixen uns dictadors negres tronats, Veneçuela i Cuba per sancionar-les. Però països invasors que violen sistemàticament amb el suport d’uns tribunals totes les lleis internacionals de convivència, com han fet Blair, Bush i Aznar, a aquests no se’ls demana cap mena de responsabilitat, amb un simple: “quítame esas pajas”, ja n’hi ha prou.

Si Blair és còmplice d’assassinat, què passa amb Bush i Aznar? Blair es disculpa i “pelillos a la mar” mentre el milió de morts iraquians seguiran criant malves. Vostè sr. Blair, junt amb els seus companys d’aventures bèl·liques han de ser jutjats davant la Cort Penal Internacional per crims contra la humanitat, de fet, el Dret Internacional considera un d’aquests crims com “iniciar una guerra d’agressió contra un país sobirà”, just el que vostès tres van perpetrar. Que Sadam era un monstre? No ho nego, però també va ser monstruós el regim de “l’apartheid”, i al món no se li va acudir anar a bombardejar Ciutat del Cap, ni envair el país, amb molta paciència es van prendre mesures efectives de sancions fins que el règim racista va caure.

Què vol dir sr. Blair que ho sent després de provocar la mort de tanta gent? Amb un simple: ho sento, ja està? Amb la seva acció ha estat un dels responsables de l’auge de l’Estat Islàmic, ja que la guerra d’Iraq fou el detonant de la desestabilització de tota la zona. No cal dir que la caverna va sortir en el seu moment en tromba a fer el que millor saben i practiquen: l’insult, la calumnia i l’intent d’humiliació. Que Blair digui ara com a justificant d’aquell execrable acte que aquella agressió quedava justificada amb la falsa existència d’armes de destrucció massiva, fa que la cosa encara sigui més bèstia, si tenim en compte la gran quantitat de gent entesa que va arribar a dir en aquell precís moment per activa i per passiva, que “aquelles armes no existien”. A les democràcies de debò es parla de tres principis per que aquesta funcioni o pugui existir: veritat, justícia i reparació. No pot ser que per robar una bicicleta algú entri a la presó amb gran alarma social -on anirem a parar?- i, tinguem a aquests criminals perillosos campant per on volen. No és massa edificant que es pugui assassinar a tanta gent i els responsables quedin impunes i donin conferències per arreu.

El germen de terrorisme islàmic va ser la invasió d’Iraq per poder traficar amb el seu petroli per part de Bush i Blair, no vingui ara a vendre’ns la moto i desviar l’atenció amb la copla de la dictadura de Sadam Hussein perquè la dictadura la van mantenir militarment durant dècades els EE.UU. i l’UE., sense que passes res. Que ara un dels genocides demani perdó esdevé com un rot de gitano, l’acció dels “salvadors de les Açores” va provocar l’aixecament dels pobles oprimits per les dictadures recolzades pels EE.UU., ara les conseqüències del seu acte criminal que segons vostè “no ho havia previst”, ha estat el nou terrorisme mundial de la Jihad, amb múltiples assassinats i, no precisament el seu ni els dels seus amics Bush i Aznar, ha mort gent que a vostès els importen un carall. La fanfarronada de vostè, Bush i el líder còsmic Aznar ens va portar l’11M en el que van morir 193 persones i 1858 van quedar ferides de per vida.

Pel que es veu “mai es podrà demostrar res” o “tot és cert exceptuant algun que altre detall” i, mentre passa el temps noves onades de refugiats van arribant com a penyora de la seva alta política. La humanitat per a tots vostès som un mal colateral. Ara que ha esclatat el tema dels refugiats Blair, Bush i aquest assaig de líder que parla català en la intimitat, haurien de fer-se càrrec de tota aquesta gent, ja que van ser ells els que van remoure el vesper de l’Orient Mitjà amb la guerra i, ara aquí els tenim com si res, vivint la vida tan ricament -mai millor dit-, i si no que li ho preguntin al president de FAES, que sembla un caixer automàtic actiu les vint-i-quatre hores des de la seva fàbrica d’idees. No m’estranyaria gens que algun il·luminat dels seus el sedueixi la idea de posar la fotografia de les Açores al balcó central del Vaticà i, demanar la canonització dels tres “perles”.

Miquel Mallafré

Related Articles

Deixa un comentari